Älvkarleby

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Älvkarleby är en ort i Uppland och mest känt för att man inte får men kan köra 120 km/h på motorvägen.

Orten är ärkebiskopssäte för Kinesiska statskyrkan med själva dompagoden belägen jämte kommunens ekonomiska ruin Hotell Älvkarlen vid E4:n. Här kan man stanna upp och lätta sitt hjärta, sin plånbok och sin blåsa, medan man avnjuter hundraåriga ägg till plingplong-muzak ur usla Biltema-högtalare. Efter detta hyser man hundraårigt agg till stället.

Nöjen[redigera]

Fallens dag firas varje år för att fira att avloppstankarna från Chinatown töms i Dalälven vid laxforskningsstationen vid Karl XIII:s bro. Härvid fås gravlax till ovannämnda näringsställe.

På sommaren anordnas algblomning, blommor som sedan säljs dyrt till Holland, och vars profit i augusti går till Augustus-orgierna, vilka består av att människor simmar i uppvispad grädde beströdd med jordgubbar.

Älvkarleby är unik så tillvida att man ersatt surströmmingen med de amerikanska snarlika fermented squids, alltså sur-bläckfiskar. Dessa serveras med sjögurka under det att man dansar kring höstsolståndsstången, en stång som liknar midsommarstången, men som är klädd med mossa. Till detta ätes jättelika svampstuvningar.