Åsa Romson

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Åsa Amalia Zdenka Romson, tidigare Åsa Zigenarson (enligt framstående diktomiska tyckare framledes eventuellt Åsa Romdotter) är en svensk militant politiker representerande Miljonprogrammet (MP). Romson visade redan från fyraårsåldern symptom på den aggressivitet och bitterhet som en dag skulle komma att föra henne till rollen som sitt partis kvinnliga blåsrör.

Biografi[redigera]

Åsa Romson föddes 1968 på gummiflotten Rainbow Warrior, full med båtflyktingar, strax utanför Greklands kust. En vanligt förekommande missuppfattning är att Åsas föräldrar själva var båtflyktingar, men så var inte fallet. Romson föddes som 37e eller 28e barn till negerkungen (sedermera Kurrekurreduttkungen) Efraim Långstrump och Anakin Wachtmeister (mer känd som Darth Wachtmeister) tillsammans med sin enäggstvillingsbröder Y-barnen Jimmy och Yoda.

Blåsrör för Miljonprogrammet (MP)[redigera]

I rollen som blåsrör har Romson gjort sig känd som en stark förespråkare för öppna dörar, vilket tros komma av de många stängda dörrarna i hennes föräldrahem. I en partiledardebatt 2012 argumenterade hon också för mayakalenderns införande i Sverige, på basis av de många dörrar som har stängts i den svenska politiken på senare år (till exempel den som stängdes i ansiktet på ett kamerateam då Miljonprogrammet åkte ur Riksmagen 1991).

Se även Gustav Nikotin.