Överkalix

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Överkalix är en ort som ligger i Norrbottens inland.

Historia[redigera]

Överkalix grundades år 1849 då orten bröt sig lös från Kalix, som inte längre ville veta av Överkalix. Namnet kommer av att Överkalix ansåg sig vara överlägsna Kalix, nåt som trots intensiv forskning ännu inte har kunnat bevisas.

Invånare[redigera]

När Överkalix grundades hade orten två invånare, en bror och en syster som tillhörde den anrika svenska släkten Larsson. Överkalix förbjöd invandring från både övriga Sverige och från andra länder, men syskonen Larsson fick många barn tillsammans, som fortsatt att föda fram nya generationer, och därför uppgår i dag Överkalix invånarantal till 3859 stycken.

Dialekt[redigera]

Överkalixmål är lätt att lära sig. Man byter plats på P och B, på T och D, på G och K, byter ut Y mot I och slänger in ordet "satasatanimej" (uttalas saadasaadanimej) minst en gång i varje mening.

Polis[redigera]

I Överkalix finns inga poliser, vilket har lett till hög kriminalitet, men då alla Överkalixbor är eniga om att de faktiskt tycker om kriminalitet (faktum är att alla i Överkalix jobbar med illegal verksamhet) så tycker de inte att det behövs någon polis.

Kultur och nöjen[redigera]

Även på den fronten är alla överkalixbor ense, det behövs bara en sådan aktivitet, och det är att sitta och dricka hembräntbrännaberget.

Trafik[redigera]

I Överkalix kör alla samma bil, nämligen Pontiac Bonneville. Ingen har körkort, och några är faktiskt så laglydiga att de då kör moped i stället, då förslagsvis Puch Alabama.

Näringsliv[redigera]

De enda arbetsgivare som finns i Överkalix är Nilles bar och Isolamin. I stället är många Överkalixbor egna företagare som sysslar med till exempel hembränning, bilinbrott eller knarklangning. Även dieselsmuggling har fått ett uppsving på arbetsmarknaden den senaste tiden.

Platser[redigera]

Exempel på platser i Överkalix