Aeris

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”I sovietryssland dödar Aeris DIG!!

~ Rysk revers om Aeris

”Hon är mysig! Jag hade gärna ätit henne!”

~ Hannibal Lecter om Aeris

Aeris är en utav huvudkaraktärerna i spelet Final Fantasy VII från Squaresoft. Som den ledande kvinnliga karaktären i spelet, har hon en kärleksrelation med Cloud, den manliga huvudrollsinnehavaren. Aeris må verka vara en snäll blomförsäljare, men hon är egentligen en psykopat.

Aeris statistik i spelet[redigera]

Här ser ni klart och tydligt att hon är en galen motorsågsmördare, och ingen snäll blomförsäljare med stav.

Aeris har ofta misstolkats som den bästa magikern i spelet, och att hon slåss med en stav. I själva verket är hon bäst som närstridskämpe, och använder en motorsåg i närstrid. Något som är värt att notera är att när hon slår på fienden, så splattar det faktiskt blod, till skillnad från övriga karaktärer.

Hon har både den högsta poängen i styrka och snabbhet, vilket gör henne till en väldigt dödlig karaktär i närstid. Hennes limit breaks kan ta död på nästan vilken fiende som helst med en väldig precision. Notera att hon även är den enda karaktären i spelet som kan slå över 9999 i skada per slag.

Aeris utveckling genom spelet[redigera]

Aeris börjar spelet som en deltidsarbetare som blomförsäljare. Detta får spelaren att tro att det är hennes hobby när man träffar henne för första gången. Men egentligen är hon ledare för en kult som har sin bas i en övergiven kyrka i Midgar. Detta blir tydligt när Cloud ramlar ner genom taket i kyrkan, direkt efter att Aeris avslutat ett hemligt möte.

Efter ett kort samtal hörs plötsligt sirener, och FBI och ett SWAT-team stormar in. Cloud och Aeris flyr byggnaden med nöd och näppe, och Cloud klassas helt plötsligt som en medlem i kulten, eftersom han umgåtts med Aeris. Aeris bestämmer sig för att ta med Cloud till sin morsa, som hastigt schasar ut dem, då hon precis har fått reda på vad Aeris håller på med när hon inte är hemma.

Förbannad drar hon med sig Cloud till ett horhus, där hon, via mordhot, tvingar på Cloud tjejkläder, och drar med honom in i den lokala gangsterbossens hus, där hon har tänkt såga ihjäl honom. Efter att ha misslyckats, fastän återförenade med Tifa, blir de dumpade i kloakerna. Aeris bestämmer sig då för att ge fan i det hela, och dra någon annanstans. När de har nått ett ställe vid namn Sektor 7 får de reda på att FBI har följt efter dem, och planerar att mosa dem med en platta i skyn. Cloud och Tifa går iväg för att ta hand om det hela, medans de låter Aeris ta hand om deras polare, som precis ramlat ner från pelaren. Aeris dödar honom istället. Tyvärr bir hon upphittad av FBI och tagen till deras högkvarter.

Efter att ha blivit utsatt för en rad experiment av den galne vetenskapsmannen Hojo, och efter att ha blivit rövknullad av en hundjävel vid namn Red XIII, kommer Cloud och kompani för att rädda henne. Alla blir snabbt tillfångatagna, dock, och sätts i olika celler. De blir dock snart befriade av en okänd person. Det visar sig att samma person har dödat chefen för företaget. Hans son, som även är vice VD för företaget, anländer snart, och Cloud stannar kvar för att slåss mot honom, medans Aeris och de andra flyr byggnaden.

väl på nedersta våningen får hon och de andra vänta en helvetes lång tid på att Cloud ska komma. till slut dyker han upp, och försöker sno en motorcykel. Aeris insisterar på att få köra motorcykeln själv, och blir galen och skriker på Cloud för att få köra den istället för honom. De andra lyckas dock övermanna henne, sätta på henne en tvångströja, och slänga henne i bagageluckan.

Efter den galna biljakten blir hon till slut utsläppt, men blir i stort sett ignorerad av alla andra. Detta fortsätter ända fram tills dess att de kommer till nöjesfältet Gold Saucer för andra gången. Då blir Aeris trött på att bli ignorerad av de andra, och hotar iväg Cloud på en dejt med motorsåg. Livrädd tvingas Cloud spela med i hennes lilla spel. Efter denna "dejten" ploppar Cait Sith upp framför dem. Det visar sig att han har stulit alla Aeris grejer. Hon blir galen, och jagar Cait Sith runt hela nöjesfältet med motorsåg. Till slut fångar de honom, men han har redan gett iväg Aeris grejer till en FBI-agent vid namn Tseng, som sen flög iväg i en helikopter.

För detta illdåd hotar Aeris iväg både Cait Sith och Cloud till ett tempel nånstans, där de försöker få tag på en viss magisk kristall. Plötsligt börjar hela jävla templet krympa. cloud och Aeris lyckas komma ut i tid, men Cait Sith blir instängd, då Aeris sparkar tillbaka honom in precis innan templet blir för litet för att ta sig ur. Plötsligt dyker Sephiroth upp och tar kristallen från dem. Cloud utnämner Aeris till syndabock, och börjar strypa henne. På något konstigt sätt klarar hon sig, och flyr till en övergiven stad. Besatt följer Cloud efter henne.

Väl där får han se Aeris säga en förbannelse som funnits i hennes kult i flera generationer. Cloud tar sig dit, men innan han hinner strypa henne, dyker Sephiroth upp, och sätter sitt svärd genom hennes mage, så hon dör. Hennes sista ord var "Fuck You". Efter detta säger Sephiroth till Cloud att han bara tyckte hon var irriterande. Cloud svarar med att säga att han håller med.

Annat om Aeris[redigera]

Aeris har även medverkat i filmen Motorsågsmassakern, där hon spelar mördaren. Det är en självbiografisk film, som beskriver seriemorden som hon utförde tre år innan händelserna i spelet.

Se även[redigera]