Användare:Lime

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Lime[redigera]

Lime är en av de mer kända individerna av arten finntroll. Organismen tros vara av hankön, fast ska man vara helt ärlig har ingen vågat se efter. En modig forskare följde under ett tillfälle med trollet in i dess bastu för att radera detta frågetecken, men hon kom aldrig mera ut. Hennes blodiga kadaver hittades två veckor senare under den blommiga soffa Lime vanligtvis sitter i under hans dagliga Melodifestivalritual.

Låt oss gå lite närmare in på Limes besatthet vis schlager och allt som har med det att göra. Det hela började med att han såg Parastanenninaeisapeitavittu, eller Melodifestivalen som vi kallar det i Sverige, tillsammans med sin större broder. När han såg Madonna framföra låten "Jag har fastnat i en fläkt" föll han pladask. I hans skivsamling finns klassiker som Systrarna Hey-heys "Kolla på mig, jag har gummistövlar på mig. :)", Björks "Tragedi", och självklart 50-cents "Det börjar värka som ett kulhål banne mig".

När Lime inte dyrkar schlagerrävar tar han gärna långa promenader från det lokala vattenhålet och hem, gärna i sällskap med någon av Finlands många trevliga unga mötroll. Han mycket om att basta, och har inrett sin bastu med dyrbara tyger, prydnader, och attribut från IKEA.

Finntroll[redigera]

Det har länge diskuterats huruvida "finntroll" skall betraktas som en sjukdom eller som en djurart, även om det senare vanligtvis anses vara det korrekta. Arten florerar främst i Finlands skogar, där den lever på godis, tobak, och andra trevliga saker. Finntrollen är monogama under hela deras livstid, även om detta ofta ifrågasätts. Tvivlarna har dock konstant brist på bevis på grund av den utbredda användningen av dagen-efter-piller.

Hanarna blir exakt 150 centimeter långa, och har ett blått skimmer över den annars vita huden. Honorna blir mellan 100 och 200 centimeter långa, och har en kritvit hy. Anledningen till skillnaden i hudfärg är att hanarna utvecklat ett skyddssystem under evolutionens lopp. När de gosat med fel hona kan de lätt gömma sig för deras äkta hälft och hennes risknippe, och också för den nyskapade kontakten, om den önskas avslutas. Hanen ställer sig helt enkelt vid någon av Finlands många blänkande sjöar, och frammanar då en slags kameleont-effekt på grund av deras lätt blåaktiga hy.