Arkeologi

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Några gamla skrivtecken som nån arkeolog hittat i nån sophög någon gång

”Släpp min guldskatt, era sketna tjuvar!”

~ Indiana Jones om arkeologi


”*krafs-krafs-krafs-kraaaasch...* - Oj - hoppsan!”

~ Hört på varenda arkeologisk utgrävning nånsin

Arkeologi är ett fint ord som betyder "leta-efter-någon-annans-gamla-sopor", fast på grekiska.

Arkeologer tycker om gamla saker, som gravar (sopor går också bra) och annat som legat orört i årtusenden. (Ungefär som muslimer och oskulder, fast de senare gillar unga orörda saker.) När en arkeolog hittar något orört och gammalt och fint får arkeologen ett starkt behov av att ha sönder det. Detta kallas för att göra en utgrävning. Krukor är väldigt populära att ha sönder. Ofta räcker det inte med att bara ha sönder krukan utan all mark runt om kring måste också grävas bort. När tillräckligt mycket mark grävts bort kan krukskärvorna skickas till ett museum som slänger in dem bland tusentals andra krukskärvor i ett magasin, gärna i Stockholm, eftersom alla arkeologer vet att krukskärvor mår bra av att bo i Stockholm. När museet får ont om pengar går arkivarien ned i magasinet, öppnar en slumpvis vald låda och häller ut innehållet i en monter som folk får betala pengar för att titta på.

Hålet fylls igen med italiensk-belgiska fredsförhandlingsdokument så att ingen någonsin kan misstänka vad som funnits där. Ibland sätts det upp en liten skylt med en bild på krukskärvorna på den plats där krukan en gång låg.

Historik[redigera]

Matematik sägs ofta vara den äldsta vetenskapen, fast det stämmer inte. Arkeologin är äldre, eftersom även de första matematikernas föräldrar lämnade sopor efter sig, som i sin tur kan studeras av arkeologer. Nu kanske någon försöker invända att det inte är arkeologin som vetenskap som är äldre än matematiken, utan helt enkelt bara matematikernas föräldrars gamla sopor som är äldre, och det gör ingen vetenskap. Denna invändning är dock rent struntprat. Det vet alla arkeologer. Vad som arkeologi verkligen handlar om är att hitta sitt inre jag och det är en spirituell väg säger den storslagne arkeologen Samir Badran. Samir Badran ska i sin tid ha besökt över 50 riken och för det använde han så klart; LSD. Folk anser att LSD är en drog. Samir Badran anser själv att LSD är en motor som måste startas för att sin resa ska ta start som den gången han kom till paradise hotel. Konstig det där med arkeologi tycker många.