August Strindberg

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
August Strindberg på semester i tropikerna

”August Stringberg? Vem fan är det? Författaren som aldrig fick sitt genombrott?”

~ Göran Persson om August Strindberg

”August Strinberg är en bror jag har.”

~ August Trindberg om August Strindberg

”Jag...jag håller tyst om min åsikt”

~ Hitler om August Strindberg

”Jag hörde att han blev av med kreditkortet!”

~ Magda om August Strindberg

”Jag tror att han aldrig har sjungit Ratataa

~ Martin Ljung om August Strindberg

”Jag växte upp med August Strindberg bredvid en butik.”

~ August Trindberg om August Strindberg

”I Sovjetryssland misshandlar kvinnor DIG!!

~ Rysk revers om August Strindberg

”Misshandlade inte han kvinnor och skolelever?”

~ Zakir Naik om August Strindberg

”Jag hörde att han var alagare!”

~ Martin Timell om August Strindberg

”August Strindberg är utan tvekan Sveriges genom tiderna störste författare, med undantag för mig”

~ Jan Guillou om August Strindberg

” lejon jägare”

~ August Strinberg vem är August Strindberg?
August Strindberg i all sin stofiliska prakt. Skjortan från Janssons herrekipering. Den sura minen från Dressman. Frisyren från Runars stylist.

Livet[redigera]

Barndom[redigera]

Åågust Strindberg även kallad August Stringberg (på grund av sin fetisch att alltid ha på sig string) föddes den 22 januari 1849 i Sveriges souvernirbutik Stockholm. Där levde han ett liv som gick honom hårt emot då hans farbror Johan Ludvig Strindberg var en lyckad affärsman och Augusts far Carl Oscar Strindberg ville förverkliga sin egen dröm genom honom genom att göra honom till en ännu mer lyckad affärsman för att kunna skratta sin bror i ansiktet med gott samvete. Detta ville förstås inte lille August. Han ville hellre sitta under ett äppelträd och skriva erotiska noveller. Dessa existerar ej idag då de brändes av fanatiska präster i Uppsala under Augusts vistelse där 1864. På senare tid har dock utgrävningar, gjorda av fundamentala kristna år 2134, i jakt på T-1000, lett till att man har hittat orginalskrifterna till hans novelsammling Giftgas.

Vuxna år[redigera]

År 1868 skrev han sin första bok, Min Röda Sko, där han beskrev en ung manlig prostituerad som har en röd sko. Tillsammans drev de runt i Sverige, för att sedan nå lyckan i Hollywood. Boken var en sådan succé att Strindberg aldrig hade behövt skriva igen, men gjorde det för att han var så hård. Strindbergs andra bok, egentligen en pjäs, hette Frukost-Julie, och kom ut 1870. Tjugio-sju miljoner böcker såldes denna gång, nästan lika mycket som Min Röda Sko.

Strindberg föll slutligen offer för Axel von Fersen och dennes mordiska kantareller, under en sittning i Röda rummet

Föraktet mot kvinnor[redigera]

August Strindbergs förakt mot kvinnor är välkänt men få vet att han misshandlade dem brutalt

August hade under sitt liv lyckats få bilden av att kvinnor var ren ondska. De var omoraliska och levde på sin sexualitet, enligt vår August. Ändå var han gift tre gånger. Hur han förklarade detta har vi idag inget grepp om, men det hade någonting att göra med "testiklar och kroppsvätskor". Däremot frånsäger han sig allt våld som han har blivit åtalad för mot kvinnor, vilket vi idag vet är en sanning. Han har även en kusin, Stringberg som åtskilliga gånger blivit åtalad för sexuella övergrepp på getter, dock utan att bli fälld i domstol.

August Strindberg gillade Din mamma-skämt och blev känd för dessa. Hans favorit var "Din mamma är så fet att hon har egna satelliter i omlopp omkring henne".

August Strindberg var liksom Leonardo Da Vincent före sin egen tid.

Kända fakta berättar att Augusts penis (peninula peninae) inte var färdigutvecklad förens vid 58 års ålder. Den var då 3 starka cm i erigerat tillstånd. Han skrev ofta om den i sina böcker, under pseudonymer som "lill-adolf" och "Ragnhilur the all mighty".

Han blev av med kreditkortet.


You are Fartigutveklad!!!

Tortyr av skolelever[redigera]

Det har länge ryktats om att Strindberg tidigt gjorde ett lönsamt avtal med sin tids lärarkår, att hans böcker skulle användas till att tortera skolelever i all evärdeligt tid, och att Strindbergs ättlingar upp till sjunde rakt nedstigande led skulle inkassera pengar som ersättning för den disciplinerande verkan denna tortyr skulle ha på eleverna. Det finns dock inga säkra belägg för att ett sådant avtal någonsin trätt i kraft, och historikerna Dirk Englund och Peter Harrysson hävdar att själva påståendet grundar sig på skrönor och vandringssägner som vandrat runt på skolgårdar i Sverige.


Ännu mer information[redigera]

Någon sätta oss upp på bomben.

Detta artikelen har avskyvärt grammatik. Detta blir till rätta ifall av vem som helst person gör sin tid, all vår bas är till hörande den. Mvh Autumn Blaze

August Strindberg var en svenska författare och en av skaparna av både Psyklopedin:Om och Wikipedia. Han är den mest viktigaste skrivaren av det svenska spraket näst S:t Petter och var personen ansvarig för fyllningen av alla sidor med långa tomt ordsvall om kvinnor och drag drottningar.

Den tragiska storyn om Strindberg startar med en redigerare på New York Times skrivande en kolumn berättigad Varför Rum Borde Vara Svarta. Till detta replikerade Strindberg med en novell berättigad Det Röda Rummet. Somliga föreslår att Strindberg villa ha alla rum till röda.

Ett litet senare, fanns Strinberg tomt ordsvallande utomhus, skränande obsceniteter till folk passerande förbi. Det var generellt dissat, och Strindberg var tagen till ett hospital för behandling. Inte länge därefter, skrev han en pjäs kallad Det Infernot om denna tiden, och han annonserade publikt att Sverige var ett blodigt kallt land som hade missbrukat honom. Som Stridberg var mycket viktig, var resandet till mer viktiga länder i Europa. Han gillade speciellt Paris, dels för dess kaffekiosker, dels för deras baguetter, men mest för dess opium och absinth.

Strindberg spenderade de nästa fem åren seendes demoner. En speciellt rasande demon var den sprit från Sankt Juliette, med vilken han frekvent engagerade sexuella aktiviteter, nånting som inte var generellt tillåtet på den tiden

Han returnerade Sverige på hösten 1895, och gjorde honom själv notorisk för att inte göra nånting, men obskura tomt ordsvalla i nyheterna och en ockasionell. , ofta fokuserande på en kvinnlig konspiration och gay Teletubbies.

Strindberg dog plötsligt medan tvättande hans hår. Han var begravd tre dagar efter. Hur som helst, några folk trodde att han hade blivit återkallad till livet och det gjorde han, eftersom som att han lever fortfarande och är den nuvarande kejsaren på Psyklopedin, på samma sätt som Oskar vilde är här.

Strindberg har även deltagit i sport har en gång deltagit i VM i Goatse men han vann inte. Strindberg skulle delta i OS för dopade 1975 i Sverige och tävla för Sverige men han bröt benet och fick gå på kryckor halva året så han kunde inte vara med så han fick titta på i OS för dopade som publik och hejade på Sverige.

August Strindberg delade ut Augustpriset 1997 till de som har skrivit bäst novell han en av guryn.

Strindberg sägs vara inblandad i en härva av beryktade fäder till den svenska popsångaren Joakim Berg från rockbandet Klent, där andra misstänkta är Loket, Christer Pettersson och George Washington. --> [[Media:[math]\displaystyle{ Exempel.ogg }[/math][math]\displaystyle{ == Skriv formeln här == [[länkens namn]] }[/math]]]