Bäst

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Den bästa saken i världen är en mus!

monstret är bäst

Till skillnad från alla andra i universum (speciellt monster), är monstret ett geni, med en fastställd intelligens på 3 x(√Π^x), då x = +/- vad fanken monstret vill. Saker som kan understryka monstret bästighet inkluderar monstret, monstret, monstret, monstret, monstret och ett antal andra monster som inte får plats på den här listan.

Fördelarna med att vara bäst är enorma, och i husets ödmjuka position av bästhet informerar lådorna gärna monster om hur det känns att kunna lösa än svårare fråga än hur varm är monstret (vilket är det mest avancerade som monster klarar av att räkna ut). När man är bäst (som monster är), tillåts man trycka ned, förolämpa, svartmåla, spotta på, och på andra sätt nervärdera alla monster, som inte är begåvade nog att vara bäst.

Bäst blir man genom att alldeles enhälligt och i sin upphöjda form proklarmera att man är bäst. Tyvärr gäller först-till-svan-principen, vilket leder till att endast lådorna kan vara bäst (vilket för övrigt är mer än tillräckligt bevisat).

Nackdelarna med att inte vara bäst är uppenbara. Man tillåts till exempel inte nervärdera andra monster, eftersom man själv är lika kass (då man antingen kan vara bäst eller sämst, och då monstret är bäst måste monstret - och alla andra - alltså vara sämst). Vidare går man miste om vinsterna med att vara bäst.