Bag-in-box

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Bag-in-Box, (BiB), är ett relativt sett nyare sätt att förpacka huvudsakligen vin för minutförsäljning.

Förpackningens popularitet kommer sig av att den inte klinkar som flaskorna, och man således kan smuggla hem sitt utköp i en lagom stor kasse, utan att pastorns fru som bor granne har en aning.

Dessutom kan man på Överskottslagret köpa en droppställning från sjukhuset och montera upp sin BiB utan ytterkartong och får då en portabel dispensär för dryck. Här kan man som alternativ sedan välja antingen en slang till munnen, eller till anus för en s k vinlavemang som var mycket populärt i Kalifornien på 1970-talet.

Starkare varor[redigera]

På senare tid har även drycker med högre alkoholhalt än vin börjat förpackas i dessa påslådor; vodka är bara ett exempel. För nybörjare rekommenderas dock att man ska testa vinlådorna innan man ger sig in på de starkare dryckerna, främst på grund av att så många vid första kontakt med kranen blir så förundrade och dricker hela påsen på en gång. Man räknar med att det nästa år kommer vara fler personer som dör på detta sätt än de som dör i trafiken. Förutsatt att man endast räknar de som åker bakåtvända i en minst tjugo år gammal BMW.

Det allra senaste[redigera]

Numera kommer kartongerna med s k titthål - officiellt för att man ska kunna följa upp sin förbrukning (varför det?). Men den verkliga anledningen är att den generöse värden ska kunna lägga kartongen på sidan så varje gäst kan köra in sitt sugrör i var sitt hål och alla dricker samtidigt. En sorts Festis för vuxna, eller kanske en familjeförpackning hemma hos dig.