Bautabaciller

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Bautabacillen upptäcktes 1878 av K Bauta, en polsk ögonläkare bosatt i Swinemünde, som identifierade den som orsaken till att människor av olika nationalitet ogillade varandra - den orsakar selektiva synfel som gör att utlänningars typiska fysiska särdrag blir grovt överdrivna, vilket föranleder fördomar. Bauta vigde hela sitt liv åt att finna ett botemedel och den 4 mars 1939 kom slutligen genombrottet. Det sista man såg av honom var den 5 mars 1939, när han skrikande och sparkande drogs in i en bil av män bärande armbindlar präntade med hakkors. Alla hans anteckningar är mystiskt försvunna, utom ett fåtal som fladdrat in under en skänk och är markerade "viktiga". Oturligt nog är den övriga texten på dem skrivna på hans hemliga språk, som hittills ingen lyckats tyda. Hans ende son, K Bauta, sadlade prompt om, bytte namn och grundlade ett mycket framgångsrikt byggimperium i Kuala Lumpur.

1986 gjorde en praktikant oväntat ett medicinskt genombrott när han råkade spilla Coca Cola i en cellodling. Cellerna vägrade samarbeta med varandra och dog av svält och ensamhet. Han hann smitta hela avdelningen med förkylning, närsynthet, tonårsfinnar, ljumskbråck och cancer i lillfingernageln innan han blev tvångsintagen i karantän, bortglömd och ruttnade bort i all tysthet, medan hans mentor, bitr fil lic mag dr Bert Stjiert, tog åt sig hela äran för upptäckten. Hans avhandling kom dock mystiskt bort när den skulle publiceras. Idag bor dr Stjiert i en lyxvilla på Fidji. Många ser detta som ett bevis på att Coca Cola drivs av exilnazister och pekar på färgsättningen (svart text på vit botten med röd bakgrund). Detta är att dra förhastade slutsatser - Coca Cola togs i själva verket över av kommunisterna redan 1904.

Det finns de som misstänker att bautabacillen är nära besläktad med tjejbacillen, men eftersom bautabacillen är notoriskt svår att få att föröka sig i fångenskap har man hittills inte kunnat bevisa detta slutgiltigt.