Botkyrka

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Botkyrka (numera Botmoské) är en betongförort till Stockholm. Kommunen är känd som en mycket mångkulturell kommun och av invånarna har 50,8 procent utländsk bakgrund och 35,2 procent är utrikes födda, vilket är högst bland kommunerna i Sverige. Botmoské anses vara en mönsterkommun enligt stolpskott som Mona Muslim (s) och Kalle Larsson (v) som anser att Botmoské är på god väg att bli den första staden där svenskarna är i minoritet och där slöja är mer regel än undantag.


Mångkultur[redigera]

Botmoské är Sveriges mest mångkulturella stad och här lever alla förtryckta av Nalin Pekguls sharialagar. De som inte bär slöja stenas och de invandrare som begår brott sätts på tåget till Nykvarn där de bränns på bål av Nationaldemokrater. På Botmoské-skolan så går 4,000 elever varav tre är svenskar. I skolans matsal så serveras halalslaktad kebab, turkisk falafel dränkt i hårstrån från den turkiska kockens lurviga armar. Det är förbjudet att hissa den svenska flaggan här. Gör man det så blir man kallad rasist och då kommer Kalle Larsson och AFA och tar dig. Mona Muslim har en stor förkärlek för islamsk körsång och arabsik ringdans och på Muhammed-torget i Botmoské brukar hon tillsammans med alla muslimer ropa ut böner och klappa takt när imamen dansar till Halal-TV:s vinjettmusik.


Byte av namn till Botmoské[redigera]

F.d. Botkyrka bytte namn till "Botmoské" 2002 när kommunalrådet insåg att det inte fanns en enda kyrka i kommunen. Däremot så fanns där ju många moskéer och därför så blev namnet självklart just "Botmoské".