Brum

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Brum är - på papperet - den syndakalistiske arbetarklasshjälten Bamses ökände brorson. I de kommunistiska anekdoterna framställs dock Brum som Bamses äkte son.

Brum när han insett att myggsprayen tagit slut.

Fikon[redigera]

Enligt de senaste analyserna av Brums DNA så är han inte en björn, utan ett fikon. Ingen vet egentligen riktigt hur det gick till.

Tjocka släkten[redigera]

Brums familjeförhållanden beskrivs mycket utfyllande på andra ställen på nätet. Sammanfattningsvis kan dock sägas att de senaste genealogiska rönen ger vid handen att han övervägande sannolikt är Martin Timells son från äktenskapet med Jan Guillou.

Ideologisk ballast och arvet efter Rune[redigera]

Under ett av den marxistiske chefsideologen Rune Andreassons många och långa deliria blev tankarna om Brum framställda. Med andra ord är Brum en kemisk produkt, någonstans mittemellan amfetamin och myggspray. När så Rune i bakrusets kranka blekhet upptäckte vad han ställt till med måste han snabbt sopa skiten under mattan och sparkla ihop en trovärdig plott för publicering i Bamse-tidningen.

Brum och succén i Hollywood[redigera]

Efter att Andreasson skämt ut sig tvingades Brum att bo på gatan i några år, framför allt i Helsingborg. Han hade dock tur eftersom hans biologiska pappor klarade av att ordna honom en ganska framträdande roll i TV-serien "Teddy". Som vi alla vet spelade Brum här med framgång rollen som den autistiske bokmalen Teddys trillingbrorsa. Här förekom ju även deras mindre intellektuellt begåvade syster Nalle-Maja. I serien var du ju endast Teddy som (ovetande) spelade seg själv.

Brums eskapader i Belgien och Nordkorea[redigera]

Parallellt med skådiskarriären arbetade Brum under många år som kombinerad narkotikakurir och sällskapsdam för Folkets ledare i både Sovjetrepubliken Belgien och Nordkorea. Detta var ytterst lukurativt för alla involverade parter, exklusive Brum.