Brunei

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Brunei är en självständig stat i östra Norge. Landet brukar kallas även för "landet där man inte blir brun när man solar", därav namnet "Brun-ej". Trots att medeltemperaturen på sina ställen är 67°C (90986 °F) under vinterhalvåret så är det omöjligt att bli brun eftersom landet heter Brun-ej. Landet har mycket dåliga förbindelser med omvärlden.


Historia[redigera]

Landet upptäcktes 1999 av en isländsk bärplockare vid namn Fabian Tvärpalt. På den tiden var landet bebott av en primitiv folkstam bestående av 25 albinos som livnärde sig på gröt gjord av bark från träden. När albinofolket upptäckte Fabian Tvärpalt fick han ett kungligt bemötande. Folket gav honom gåvor bestående av mat och syfilis. Fabian svarade med att utrota hela befolkningen genom att kittla de till döds (som Jocke med kniven gjorde med pippis pappa, nästan(typ)). När landet var hans skaffade han sig ett fruntimmer som han sedan fick 24 miljoner barn med. Därför är hela landets befolkning släkt med Fabian Tvärpalt. 2012 förlorade Fabian makten under en blodig strid mot en mungo. Därefter styrdes landet med järnhand av den mungon som sedan fick namnet Mungo Jerry.


Kultur[redigera]

Brunei grundades väldigt sent och har inte någon speciell kultur. Det enda kända musikaliska stycke heter Anullera i en stor ni vet vad skriven av Allians Tvärpalt år 1998. Detta stycke banlystes från alla radiostationer världen över, eftersom det innehöll avslöjanden om hans mor som ingen ville veta av.


Lagar[redigera]

Alla landets lagar regleras i ett dokument som heter SDSODAA som är en akronym för Sköt dig själv och döda alla andra. Det består endast av sju lagar:

1: Gräv inte en grop du inte kan pilskas med

2: Älska din granne som en svulst i anus

3: Avundas din granne

4: Gå alltid över gatan när det kommer en bil

5: Förtär den skördade frukten

6: Döda alla

7: Ha en bikupa i ditt vardagsrum

8: Han kom som ett yrväder


Vid överträdelse av dessa lagar kastas man i uttergropen (man blir uppäten av uttrar).


Statsskick[redigera]

Idag styrs landet med järnhand av diktatorn Mungo Jerry II (den förste avled på grund av att han inte tuggade gröten ordentligt). Hans första politiska åtgärd som diktator var att förbjuda existensen av alla partier (fanns bara ett).