Buddy Holly

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Buddy Holly var en musiker som föddes 1962, och hade sin första hit 1959 med sin låt "Ravepartaj på Docklands"

Även fast han föddes 1962 så började han spela 1956, vilket han gjorde genom att spela genom en elefant som dog 1956, på så vis kunde han spela redan innan han föddes. Eftersom ingen gillade dragspelsmusik på 60-talet så var han tvungen att göra det här för att få en publik.

Idag minns vi honom för sådana truddelutter såsom: "Ravepartaj på Docklands", "Kanske Det, Kanske Han Sket", "Varje Dag, Är En Torsdag" och hans mest kända låt: "Oh Boy - Choklad". Buddy Holly skrev in sig i världshistorien som den enda man/kvinna som dog innan han föddes. Genom en flygkrasch som skedde 1959 rätt på elefanten där han spelade sin dragspelsmusik. 3:e februari 1959 så flög ett plan med Ritsi Völäns och Dä Begg Böppah rätt in i elefanten, och på så vis dödade de Buddy Holly.

Buddy Holly skrev om historiaböckerna, bokstavligt talat, eftersom hans musik spelades in sent 60-tal, men lyssnades på sent 50-tal. Många historiker har en hel del otalt med Buddy Holly eftersom han tvingade de att skriva om historieböckerna.