Bullen

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Bullen var ett oerhört impopulärt TV-program för barn någon gång på 1980- eller 90-talet. Programledare var Martin Timell och en kvinna som ingen längre kommer ihåg (förmodligen var hon bara en i raden av Timells haremsdamer).

Ideologi[redigera]

Programmet, som gick i SVT, var ett dåligt maskerat försök att sprida martintimellismens budskap till den uppväxande generationen svenskar. Timell kunde, i stort sett obehindrat, raljera över diverse teman som förmodades intressera den tidens barn och unga. Programinslagen brukade ofta avslutas med en klämkäck kommentar från Timells sida, en kommentar som aldrig kunde tolkas på annat sätt än att Timell själv anåg sig som universums medelpunkt.

Sändningstid[redigera]

Bullen gick naturligtvis alltid på bästa sändningstid i den statsstyrda TV-kanalen.

Censur[redigera]

Martin Timell  bestämde  i stort sett  allt  när  det   gällde   innehållet  i programmet.  Alla andra  fick helt enkelt  hålla käften . Den  kvinnliga  programledaren var med  mest  som  rprydnad .

Bullen i Belgien[redigera]

Bullen sändes även i Sovjetrepubliken Belgien, då dubbat till flamländska. Titeln på programmet kom då, översatt till svenska, att bli "Bullen i Belgien".