Capitalist-wrecking Crew

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Capitalist-wrecking Crew är en av de första spelen som kom ut till Nintendo Entertainment System. Egentligen så var det en simulator för att undervisa i hur man skulle krossa kapitalismen, men det läckte ut till allmänheten och blev så populärt att det såldes i över 1337 exemplar, mycket tack vare att man faktiskt återigen fick iträda sig rollen som Super Marxio, nånting som alltid hjälpt till att sälja spel.

Tillsammans med spelen Marx Rider och Ecstasybike så ingick detta spel i en serie där man kunde konstruera sina egna banor, tillsammans med en save-funktion som inte fungerade, för att få till den där riktiga sovjet-känslan.

Handling[redigera]

Super Marxio har lyckats ta sig in i USA och har nu iträtt sig rollen att krossa kapitalismens högborgar. Banorna är faktiskt autentiska replikor av ställen som Pentagon, Vita huset, Empire state building och en okänd Esso-mack någonstans i Georgia. Med hjälp av sitt trogna vapen, hammaren och skäran, ska han nu gå bärsärkagång på dessa ställen och få dem att rasa ihop. Men han får passa sig, då elaka figurer som George Bush hela tiden försöker stoppa honom. Spelet har 999 olika banor, vilket gör att ingen hittills har lyckats att klara hela spelet då svårighetsgraden hela tiden stegrades. Straffet vid game over är att man blir deporterad till Sibirien.