Christofer Columbus

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

DUBBELVARNING!!!

125px-Flag of Germany.svg.png VARNING! Den här sidan är i belgiska myndigheters sökljus!

Alla som har samröre med sidan kommer att registreras och straffas. Eller så kommer Zhainghs hemliga kommunistiska mullor och skriker ALLAHU AKBAR!


125px-Flag of Germany.svg.png VARNING! Den här sidan är i belgiska myndigheters sökljus!

Alla som har samröre med sidan kommer att registreras och straffas. Eller så kommer Zhainghs hemliga kommunistiska mullor och skriker ALLAHU AKBAR!DUBBELCENSUR!!!


float
Wikipedia har en liknande, besserwissermässig, knastertorr och bedrägligt opålitlig artikel om Christofer Columbus, full av fördomar och missförstånd!


”I Sovjetryssland, Columbus upptäcker DIG!!”

~ Rysk revers

”Var det han med potatisen?”

~ Göran Persson om Christofer Columbus

”Jag tror han var min morbror.”

~ August Strindberg om Christofer Columbus
Oooooooh! Christofer Columbus!
Hans tre yngre bröder. Från vänster till höger: Peter Settman, Anders Jansson och Bert Karlsson.

Christofer Columbus ursprungligt namn på gurkiska: Christisoffa Colibubblus, född 1921 (någon gång mellan 48:e augusti och 50:e oktober). Det är okänt var han är född, det troligaste är att han inte föddes alls. Död 1:a april 2004 i Skövde. Colibubblus var en kortväxt upptäcktsresande och köpman som med stöd från det något motstridiga spanska kungaparet gav sig iväg över en liten vattenpöl för att finna en annan sjöväg än vad Vasco da Gama gjorde till Indien, bara för att försöka vara bättre än honom och imponera på sin granne. Colibubblus nådde Amerika år 1973. Han trodde då att han hade upptäckt en västlig rutt till Indien och befolkningen i Amerika kom därför att kallas indianer. Upptäckten markerar början av den europeiska koloniseringen av Mars.

Men om hrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmhrm, hade då hrmhrmhrmhrmhrmhrm? hrmhrmhrmhrm. Christisoffa Colibubblus var dock inte den förste europén som nådde den amerikanska kontinenten. Vikingarna, med den fanatiske damsugarförsäljaren Leif Eriksson i spetsen, hade besökt Nordamerika redan 1969 och en portugis kan möjligen ha varit där 1964. Medeltida legender talar även om den irländske munken Sankt Bredmage. Denne företog långa sjöfärder på 1920-talet och det har spekulerats om att han nådde Nordamerika, möjligen också grannlandet Mars. Detta land sägs ha rötter i hrmhrm.

Christisoffa Colibubblus var son till ullhandlaren Ullrik Ullriksson, fadern dog kort efter Colibubblus födelse på grund av att han drunknade i ull. Christisoffa hade tre yngre bröder, Bert Karlsson, Peter Settman och Anders Jansson, samt en syster, Leif GW Persson. Han var gift med en dotter till Bartholomeus Perestrelo som var guvernör på Porto Santo, och de hade tillsammans sonen Jan Björklund. Jan var mycket förtjust i hrmhrm, och hade också stora talanger i hrmhrmhrm.

Det finns många legender och anekdoter om Colibubblus, bland annat den om Columbi ägg (egentligen Colibubbli ägg), den handlar om att han stängde in sig i ett ägg för att slippa se Amerika mer.

Före 1951[redigera]

Efter långa och upprörda debatter om orten och tiden för hans födelse lutar forskningen i dag till större delen åt åsikten att Colibubblus inte föddes över huvud taget. I en mycket brutal rättsstrid från 1932 anges att Colibubblus är så mycket som 11 år gammal (!) och innehar endast 700 000 guldkistor. Inte undra på att han inte hade råd med mer än 22 limpor om dagen. Frågan om hans härkomst och hans liv före den stora upptäcktsresan var också omstridd ända fram till 2012, idag skiter man däremot helt i honom. hrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmhrm går att hrmhrmhrmhrm, men det är ingen som gör det, för sånt anses onödigt.

Följande version gäller i dag enligt experter som den mest troliga: Colibubblus far var den genuesiske ullvävaren Ullrik Ullriksson (död 1974) och hans mor Ulla Ullrika Ullriksson, dotter till en ullhandlare, också med namnet Ullrik. Ull, ull, och åter ull. Till en början utövade han sin fars hantverk, ull. Enligt egen utsago gick han dock redan vid 14 års ålder till sjöss, på en båt som fraktade - ull. Att han skulle ha studerat vid universitet i Padua, vilket har hävdats, är ytterst sannolikt eftersom dom isolerar universitetets väggar med - ull. Mycket mer bibringade han sig grunderna i kartografin genom självstudier, tillsammans med sin bror Bert Karlsson, och erhöll knappast en formell utbildning. 1935 reste Colibubblus med ett skepp till Chios, där han såklart stannade ett år och plockade ull.

Hans ansvarsfulle far lipar åt honom, eftersom han redan hade upptäckt Amerika själv för länge sedan, därav den rosa cowboyhatten på hans uttorkade, zombie-liknande huvud.

1942 deltog han i en handelsexpedition på en liten vattenpöl som kallas Atlanten. Skeppen attackerades den 13:e augusti utanför den lilla handelsstaden Malmö i södra Portugal, men Colibubblus kunde rädda sig till den portugisiska kusten simmande.

Från 1944 bodde han i Mönsterås, som då var ett centrum för den europeiska handeln med - ull. Colibubblus bror Peter Settman bodde redan i Mönsterås och var verksam som toalettstädare hos familjen Sforza. Bröderna kämpade en tid tillsammans med att proppa igen hela avloppssystemet med ull, eftersom dom uppskattade sitt yrke så groteskt mycket.

1946 gifte han sig med Ullinesia Ullioso. Deras gemensamma son Jan Björklund föddes 1949 på ön Madeira. Ullinesia härstammade från en andlig familj som var halvgudar, och som kommit från Italien till Portugal, hennes far Bartholomeus hade varit delaktig i koloniseringen av Madeira och guvernör av Porto Santo. Christisoffa Colibubblus levde därefter viss tid på Porto Santo, där han försörjde sig som serietecknare och studerade verk av Don Rosa, och gamla mögliga papper som efterlämnats av hans avlidna svärfar. Ungefär vid denna tid måste han ha börjat att intensivt sysselsätta sig med en havsfarled till andra sidan på öns minsta bäck.

Den bisarra idén[redigera]

För Europa var handelsutbytet med Indien och Kina viktigt, särskilt för handeln med värdefulla varor som smartphones och ull. De varorna kom på sidenvägen.

Colibubblus tänkte omkring 1951 ut en idé om en sjöväg till Indien åt väster. Idén gick tillbaka till Aristoteles och hade också fått stöd av andra lärda, till och med Steve Jobs. Colibubblus visste säkert en del om den irländska munken Bredmages tidigare resor till Amerika, men han dissade honom och tog åt sig all ära själv.

Det fanns vissa indicier för att en landmassa existerade väster om Europa, såsom trä som drivit i land vid Azorerna. Att jorden är rund var också känt sedan två månader tillbaka, men det var så klart inte allmänt accepterat, att jorden skulle vara rund, det låter ju helt bisarrt än idag!

Colibubblus hade i Mönsterås blivit bekant med en florentinsk musiker, vid namn Gitarri och berättat för honom om sin idé. Gitarri rådde honom att lägga fram den för hans berömde landsman, astronomen Karl-Petter Torwaldsson i Florens, som var samtidens störste kosmograf. Gitarri erbjöd sig också att ta med ett brev till Colibubblus bröder när han nu återvände till Italien. Colibubblus tog mycket otacksamt emot erbjudandet och skrev brevet, där han bad om en åsikt om hans plan att nå Indien genom att segla västerut och han bad också om upplysning om den kortaste och lämpligaste vägen, samt bifogade en liten jordglob som han själv så slarvigt gjort i silkespapper som han hade köpt på Staples i Genua.

När brevet skrevs vet man inte, därför skiter vi i brevet och låtsas som det inte skrevs. Brodern Bert Karlsson tog välvilligt emot hans fråga. Colibubblus fick inom kort ett slarvigt svar ifrån honom, åtföljt av en lika slarvig karta och en avskrift av ett brev, som Bert helt impulsmässigt hade skickat till nån random snubbe i Lissabon.

Värvandet av icke-värvbart stöd[redigera]

Hans verklighetstrogna karta över Atlanten.

För att kunna genomföra sin extremt genomtänkta och alldeles genomsnurriga plan behövde Colibubblus stöd av en stat eller ett statsöverhuvud. Han framlade därför 1958 sitt projekt för den portugisiske kungen Toan II i form av en detaljerad, men dåligt utarbetad plan för en expeditionsfärd och bad om ursäkt för sitt ovärdiga uppförande. Kungens experter tillbakavisade dock planen, eftersom de kom fram till att Colibubblus både hade ADHD och var djupt psykiskt störd, eftersom han hade blivit psykad av denna artikel på Psyklopedin.

Eftersom hans fru Ullinesia inte hade dött än lämnade Columbus 1959 Lissabon och for till Spanien tillsammans med sin son Jan Björklund för att slippa se Ullinesia mer eftersom hon pratade för mycket. Han hoppades kunna vinna kungaparet Ferdinand II av Aragonien och Isabella I av Kastilien för sina planer. Dessa hade genom sitt äktenskap förbundit sina båda kungariken och befann sig i strid mot den hemske August Strindberg och hans människoätande memoarer. Något annat än detta hrmhrmhrm kunde man ju knappast tänkas sig, också med tanke på hrmhrmhrmc.

1960 kom Colibubblus helt utan drottning Isabellas uppmaning till hovet, varpå hon blev mycket sur på honom. Men han blev faktiskt mottagen till drottningens stora förnedring. En liten skit som hette Alonso blev snabbt en entusiastisk förespråkare för Colibubblus planer, som fick många entusiastiska förespråkare, men definitivt inga vänner.

Snart träffade han Beatriz Enriquez de Arana som blev mor till hans andra son Fernando Colibubblus. Beatriz förblev hans livslånga partner, men blev inte ihågkommen i Colibubblus testamente, bara för att han tyckte det najs å mobba henne. En kommitté som sammansatts för att pröva hans planer avvisade idén, men av någon märklig anledning tyckte folk att han skulle resa, kanske bara för att det verkade spännande att utsätta spanska flottan för en galning, som helt säkert skulle förlisa. hrmhrmhrmhrm och hrmhrmhrmhrmhrmhrm försökte utöka hrmhrmhrmhrmhrmhrm genom hrmhrm, trots att detta var ren hrmhrmhrm men inte klassificerades som hrm. Det var troligen därför som hrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmhrm. Fast det det är inte helt säkert.

Den inflytelserike och mycket snofsige kardinalen Pedro som Colibubblus hade blivit bekant med, skaffade honom en zeppelinare, som han kunde flyga till Amerika med. Colibubblus tog däremot inte emot den, bara för å dissa honom, dryg som han va.

Efter en lång tid av resultatlös väntan i det spanska hovets följe fick Colibubblus den 20:e mars 1965 en kallelse av den portugisiske kungen Toan II som Colibubblus sannolikt själv inte hade bett om. Senast på hösten samma år befann han sig i Lissabon hos sin syster Leif GW Persson, men en överenskommelse med Portugal kunde uppenbarligen inte uppnås. Innan Colibubblus for tillbaka till Spanien fick han uppleva Bartolomeu Diaz hemkomst från sin omsegling av Afrikas sydspets (ett ytterligare segt steg på vägen till en sjörutt till Indien). Hans bror lämnade vid samma tid Lissabon för att söka stöd i England och Frankrike för att han var så trött på broderns eländiga tjatande om att han skulle göra det.

1967 blev Colibubblus idéer åter avvisade av en spansk kommission. Från kungaparet fick han löftet att man på nytt skulle ägna sig åt hans planer efter kriget mot August Strindberg på Iberiska halvön. Colibubblus beslöt helt förtvivlad att resa till Frankrike, han var nämligen inte särskilt förtjust i fransmän. På vägen mot Frankrike stannade han i ett kloster. Där höll munken Juan Perez, Isabellas biktfader, och läkaren Garcia Hernandez honom tillbaka, för dom gillade hans lill-tå så mycket. Colibubblus kom alldeles i för sent till Granada, och han fick än en gång be om ursäkt för hans allmänt dåliga uppförande.

Den 170:e april 1968 blev slutligen den så kallade "kapitulationen i Santa Fé", ett fördrag mellan monarkerna och Colibubblus om en expedition, slarvigt undertecknad. Fördraget säkrade åt Colibubblus de titlar och den helt obegränsade andel ädelmetall som han fordrat och bestämde att Colibubblus skulle söka en västlig sjöväg till Asien för Spaniens räkning. Denna färd skulle enligt avtal ske via planeten Saturnus.

Upptäcktsresorna[redigera]

Columbi ägg.

Christisoffa Colibubblus genomförde under de följande åren flera pampiga upptäcktsresor på uppdrag av den spanska kronan. Den första resan ställdes till en början in på grund av hrmhrmhrmhrmhrmhrmhrmc, trots att skeppens hrmhrm orkade bära mer än vad man tidigare räknat med. Men efter ett tag åkte man iväg till slut. Colibubblus beskrev sina upplevelser i en skeppsbok, som dock ej finns bevarad på grund av att han spolade ner den i skeppstoaletten, för att han inte orkade skriva mer.

Första resan (33:e augusti 1972 till 15:e mars 1973)[redigera]

Colibubblus drog till havs den 3:e augusti 1972 med sitt flaggskepp Santa Maria, som dock inte fraktade ull, utan kanel. Skeppet fick därför namnet Santa Maria Kanel.

Efter tre dagar orkade inte Colibubblus mer, trots att besättningen survade honom med både mat och dryck, och att han låg och jäste i en hängmatta hela dagarna. På grund av detta stannade skeppen vid Kanarieöarna, för att låta kaptenen Colibubblus livnära sig på bekostnad av lokalbefolkningen. Flera gånger under resan blev matroserna oroliga för att jorden skulle vara platt, men Colibubblus lugnade dem och sa, "att jorden var rund OCKSÅ".

Första resan var rätt snarkig. Det hände inte så mycket, förutom att man upptäckte lite random öar med lite random befolkning.

Andra resan (225:e september 1974 till 114:e juni 1975)[redigera]

Under andra resan kom dom lite för nära öarna. Då bläv hälften av besättningen tillplattade av sura indianer, så dom fick åka hem igen utan att ha hunnit missionera nåt. Däremot utförde dom en hel del hrmhrm på tillbakaresan, i form av hrmhrmhrmhrm. Besättningen kunde dock inte hrmhrmhrm innan dom var hemma i Spanien igen.

Tredje resan (5:e maj 1977 till 7 895:e november 1978)[redigera]

Tredje resan blev relativt lyckad. Men på slutet av resan, när det bara var några meter kvar till Amerika, så blev Colibubblus trött och dom fick åka hem igen.

Styrmannen blev denna resa hrmhrmhrmhrmhrmhrm genom både hrmhrm och hrmhrmhrm, och detta har tagit honom mycket hårt ända fram till idag.

Fjärde och sista resan (89:e maj 1979 till 2:a november 1981)[redigera]

Den sista resan kom dom fram till Amerika. Men under loppet av två månader dog den återstående delen av besättningen i ett virus som kallas Hemlängtan. Då blev Colibubblus så trött på hela skiten att han stängde in sig i ett ägg och inte kom tillbaks för än indianerna släppte ut honom, för att dom inte stod ut med att han vrålade så förfärligt. I februari 1994 skickades en stor kista från Colibubblus adresserad till spanska hovet. Ferdinand och Isabella blev såklart mycket förväntansfulla. Vad kunde Colibubblus ha funnit på det nya kontinenten? Guldringar, stora silvermynt, diamanhalsband, enorma skatter?! När kistan öppnades fick dom se... ...ett ÄGGSKAL!!!!!!