Citronfjäril

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Citronfjärilen är sällsynt citrusinsekt som härstammar från Hollands regnskog, men kan också hittas i andra delar av Ryssland. Den är nära släkt med Apelsinmyggan, Grapespindeln och en massa andra äckliga kräk. Till skillnad från vad de flesta tror så lever citronfjärilen inte av citroner, utan snarare vitkål. Den har fått sitt namn eftersom fjärilen har en tendens att lägga ägg i citroner (Äggen brukar ofta misstas som kärnor, fast citroner i själva verket inte har några kärnor).

Arten upptäcktes av Karl von Linné strax efter fjärde världskriget, och han döpte insekten efter sin farmor. Efter Karl von Linnés död så ändrades namnet genast. Citronfjärilen har förmågan att kontrolleran vädret, men har dock inte listat ut hur.

Utseende[redigera]

Citronfjärilen är mycket svår att se, men de få som har sett den hävdar att det är en otroligt ful insekt. Anledningen till att fjärilen är svår att se är på grund av dennas ultravioletta vingar. Eftersom färgen ultraviolett endast kan ses av blinda människor så är det vanligt att insektssamlare kör in nålar i sina ögon för att kunna jaga denna fjäril.

Fjärilen är inte särskilt stor, och kan bli mellan 33,3 och 33,45 cm i längd.

Reinkarnation[redigera]

Citronfjärilen har en mycket avancerad liv/död cykel. En citronfjäril dör och återuppstår ca 13 gånger innan den till sist åker ner i helvetet. Detta är eftersom de flesta citronfjärilar är hinduer, men har dock på grund av kalkhalten i sitt blod inte möjligheten att nå Nirvana (även fast fjärilarna lyssnar på Smells like Teen Spirit flera gånger om dan).

För varje citronfjäril som dör så föds det 3 nya. Trotts detta så är fjärilen utrotningshotad.