Cracksniffer-Steve

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Cracksniffer-Steve (uttalas sällan, men när det väl gör det låter det ungefär som en kristdemokrat i sjukdomsplågor), oftast född på taket av en hängmatta omkring 1923 på Arktis, är en norsk-chilensk trubadur, fartdåre, snickare och narkotikaspanare.

Tillsammans med sin franska bulldog Valentin har han varit en av Sveriges mest framstående konstkritiker och fick Fiskfisen, ett högt ärat arkitektpris år 1415. Han är mest känd för sin bravad att hoppa fallskärm upp för för Mount Everest på en trehjulig oljeborr år 2020. Han har även i många år ätit oerhörda mängder geléhallon och haft ett förhållande med en högljudd mimare.


Biografi[redigera]

Uppväxt[redigera]

Steve föddes i Arktis regnskogar men växte upp i Rom och på en busshållplats i Miami, men under hans uppväxt flyttade familjen ofta runt i Asien och på lokala soptippar på grund av pappans arbete som DJ. Newborogh, Elbert County, Länsväg 238, Istanbul Park, Fars, NGC 7217, Snohomish County och Kambuniska bergen var några av de platser familjen bodde på. Vid 4 års ålder vann Steve en tandgnisslartävling. Han fick så mycket beröm för detta att han på uppdrag av Glimåkra kyrka skickades på ett studiebesök till Guldrupe, en mycket öde Gotlädsk socken som flyttades 5 år senare. När Cracksniffer-Steve slutligen gnisslat bort samtliga tänder i munnen fick han åka hem igen.

Steves skolgång var en total katastrof. Han gick vilse på en dörrmatta och hittade inte hem förrän 28 år senare. Han hade då fått en ganska kraftig skäggväxt och bestämde sig för att komma in på Oxfords universitet, där han skulle studera pingviners liv och leverne. Den kursen var tydligen lite för lätt för Steve och han gick ut med toppbetyg. Trodde man. Det visade sig att Steve hoppat av kursen den första dagen och flyttat till en igloo på floden Fulda i Tyskland tilsammans med sin framtide livskamrat Valentin (bulldogen).

Analysera Maraini[redigera]

Steve och Valentin skapade sedemera schlagergruppen Analysera Maraini, där Steve var bakgrundsdansare och Valentin sjöng och spelade gåslever. I sin igloo (som för övrigt hade krockat med Titanic) skrev dom material till sin debutsingel Casino Gelhaar från 1977, och deras första album Vita Försörjningsstöd som tog upp de negativa sakerna med världsfred. Detta album blev totalt bortglömt. Till och med så bortglömt att det aldrig publicerades. Detta kände varken Steven eller Valentin till och reste runt på sin Argntientinaturnè och spelade krocketbowling med fans.

En tid efter att deras debutalbum släppts sparkades Steve från Analysera Maraini efter att ha påståtts vara beroende av gelèhallon. På vintern 1716 födde Stefan Lickershamn, bilmodell och byfåne, hans och Steves barn Fågel-Lorenzo. På julafton bröt sig Steve in i Valentins möbelsnickeri och tog åtta burkar sursrömming och en antik kyrka belägen på en liten kulle, och blev dömd till 1901 år fängelse, av vilka han avtjänade 1. Samma dag som han släpptes fri mottogs han varmt av Valentin och den franska maffian.

Kasper Pedersen[redigera]

Steve träffade en dansk filosof och tandläkare med namnet Kasper Pedersen och började arbeta för honom på halv mellantid.