Dadnurt

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Dadnurt är ett ord påhittat av Petrus Allberg, född i Gamleby och uppvuxen i Älvkarleby. Dadnurt är en sorts Makaron soppa. Den består av ost, skinka, chili, rostatbröd, sås, soppa, korv, spik, sandpapper, en sandlåda, playwood, en baslåda, 2 st sony ericsson och en nokia, en plastpistol, datamus, könshår, dammråtta. Det finns dock ej makaroner i soppan. Dadnurt används även i Mongoliska som talas i Mongoliet som många inte kan förstå.

Petrus Allberg är född i Gamleby som ligger i småland och uppvuxen i Älvkarleby som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Uppland. Petrus är lycklig med sin fru Ida och sina barn Judith och Josef. Judith och Josef går i en skola nära Älvkarleby, de går i en skola som heter Älvboda Friskola, den skolan ligger i Skutskär som ligger ca 8 km norr om Älvkarleby. Petrus har en hund som heter tja-tja. Han kom på namnet när en bonde som bor i marma ( 1 mil söder om Älvkarleby), som heter Mikael Larsson, kom och hälsade till honom på jobbet. Petrus jobbar som en sex-och-samlevnad försäljare. Med detta jobb har han tjänat in en förmögenhet. Petrus bor i ett stort hus, kallat "Röda huset". Petrus har även gjort en barnkanal som kallas Barnanalen, som de sänder viktig information ibland även kallade "Nyheter". Väldigt intressant...

Men det finns en person som försöker ta åt sig äran av skaparen, denna bedragare heter Sofia Jansson. Hon har trakasserat Petrus i flera månader och försöker få alla att tro att hon är påhittaren av detta märkliga ord. Hon har försökt allt, reklam på data, tv och i tidningar och tillochmed delat ut en massa reklam lappar ute på gator. Men Petrus är stark och petar tillbaka henne till sin rättmätiga plats. Hon bor i Tallmon som ligger i skutskär. Kännetecken på sofia: Kort, mascara, fräknar som knappt syns pga smink, stor rumpa, stora bröst och framförallt en dum blondin.