Darth Vader

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”En sån gimpsuit vill jag också ha!”

~ Göran Persson om Darth Vader

”I Sovjetryssland är Darth Vaders farsa DU!!”

~ Rysk revers om Darth Vader

”NOOOOOOOOOOO!!”

~ Darth Vader om att lampan gick sönder

”Spadfan!”

~ Darth Vader när kirinska ungdomar prankade honom 2015

”Yayyaaya im... nä glöm det!”

~ Celine Dookhran om att Emilia hoppade från en 1 cm hög trottoar

[1]

Så här ser Darth Vader ut. Notera att han pekar på dig.

Darth Vader är en elektriker från Malmö, som är mycket känd för att ha släppt tre popskivor och samtidigt både vara gothare och emo samtidigt. Han har också sjungit i dansband. Han har en mycket stor vana att bära en svart rymddräkt med mask. Detta har gett honom ett rykte om att han är ondskefull, vilket såklart inte är sant.

Tidigt liv[redigera]

Darth Vader på jobbet. Få vet att han hade en stor smak för sparkcyklar.

Darth Vader föddes av en slump i Malmö år 1977, samma år som filmen Star Wars hade premiär på bio. Under sin uppväxt hos sin far Darth Maul blev Darth Vader mycket retad för att vara mycket lik ondingen i filmen, Crazy Frog. Detta sårade unge Darth hårt, och han började både dränka sig i badkaret och skära sig. Han köpte fler och fler svarta kläder och skivor med My Chemical Romance. Med sina nya svarta kläder såg han nu ut som en komplett goth, fastän han lyssnade på emo-musik. Han döljde till och med sitt fula ansikte under en mask, som fick honom att se riktigt evil ut. Masken köpte han av en masklangare i södra Tyskland. Hur mycket Darth betalade för masken är ännu okänt, men vi gissar att det handlade om några 100 kilo ost. Var osten är idag är en fråga många ställer sig, men de flesta tror att den finns i Närpes, Kungariket Soomi.

När Darth Vader började på gymnasiet började han få en känsla för att göra musik. Han startade bandet Imperiet, ett emo-punkband. Han blev dock kickad från bandet efter att hans bandmedlemmar kommit på honom med att ta piller. Åter igen gick Vader in i en djup depression. Denna slutade tvärt när han bytade gymnasium från estet till el, eftersom det fanns en hel del andra emo-kids där.

Han graduerade från el 3 år senare, men innan han startade sin karriär som elektriker, ville han prova på att göra solokarriär i musiken.

Musikkarriär[redigera]

Darth Vaders första skiva, Darth Vader sings the hits kom ut 1995 av företaget Dark CDs inc., och innehöll megahittar som My heart will go on, Nigga stole my bike, Another One Bites The Dust och Rocketman. Albumet sålde mer än 666 666 exemplar på mindre än en vecka, och fick flera singlar på listan. Skivorna sålde som smör i en kastrull, och det var inte klart än, för Darth höll redan på med sitt andra album innan hans första ens hade sålt guld.

Hans andra album, I can't cut my wrist anymore kom ut ett år senare, och innehöll låtar som How could this happen to me? och Just like a pill. Detta album sålde också bra. Men istället för att göra ett eget tredje album så blev han den nya sångaren i bandet Queen. Detta blev en total katastrof eftersom han fick andningsproblem när filtret till masken dammade igen. Då fick han ligga 8 månader på sjukhus tillsammans med basisten som hade råkat ramla av scenen efter att Darth Vader hade kastat en kanin ut i publiken men hade träffat honom istället. Men nu började Darth Vader tröttna på alla ungar som stod och överskattade honom så mycket. Han gav därmed upp sin musikkarriär tillfälligt för att fortsätta med att jobba som elektriker.

Men redan 1997 var han tillbaka inom musiken, nu som sångare i dansbandet "Rymdimperietz orkester", vilket han var fram till 2003. Bandet hade flera hitlåtar. Det som får han ännu läskigare är hans välkända citat "Luke, im your mother" ingen förstod riktigt vad han menade med det. Men en väldigt smart ingenjör år 2009 kom på att han kanske var transvestit och såg sej själv som en tjej. En annan smart ingenjör(den ovannämndes bror) kom på teorin att han kanske var tjej på riktigt och det var därför han bar mask.

Externa länkar[redigera]

Ännu en lista[redigera]