Death Note

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Death note är en serie som handlar om en snygg kille med storhetskomplex. När han av en slump hittar en svart skrivbok som någon har klottrat orden DEATH NOTE på får han för sig att han ska bli gud över världen. Det visar sig att det finns vissa bi-efekter med skrivboken; men kan t ex få röda ögon, darriga händer, psykanfall och bli paranoid, vilket bevisar att alla i Uchihaklanen har en Death Note (Trodde ni verkligen Mangekyou Sharingan var så dödlig?). Oturligt nog så drabbas seriens båda huvudkaraktärer av alla sakerna.


Karaktärer[redigera]

Light Yagami Snygg kille som är maktgalen och skum men fangirls gillar honom ändå. Hittar ett fint antecknings häfte som han skriver namn i. "OJ FAN, PERSONERNA DOG! NU MÅSTE JAG DÖDA FLER!" Kallas även "Kira" Paras ofta ihop med LL Världens tre största detektiver. En väldigt snygg person, som älskar socker, té, godis och jorgubbar.


Misa Amane Söt, men extremt jobbig tjej som älskar Light mer än något annat. Hon avskyr tårta och söta saker, vilket L inte gillar. Hon är "Kira 2", alltså, även hon har ett fint anteckningsblock som dödar folk