Demon

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
En demon som nån djäkel gjort förbaskad

Demon är en negativ person, som strävar efter att förstöra, och i samband med förstörelsen konsumera vad som denne kommer över efter eget gottfinnande. Man kan se demonen som en konsumerande kraft som använder förstörelsen som metod att uppnå denna konsumtion. För att inta denna position i tillvaron, krävs en ytlighet, d.v.s. brist på känsla och intellekt i sin världsattityd. Socialt patos får inte existera, det är något djupt föraktat i demonvärlden. Samma gäller kollektiv, solidaritet och samhörighet.

Demon ur ett religiöst perspektiv[redigera]

För att uppnå demonism, krävs att man hånar den heliga ande (solidaritet) i den kristna världen, exempelvis genom att hävda att den barmhärtiga Samariten gjorde fel, som betalade rånoffrets sjukvårdsräkning, och exempelvis genom att bespotta arbetslösa och socialbidragstagare. För att vidare uppnå hög status i demonkretsar, måste man håna Islams krav på allmosor, bespotta omhändertagandet av fattiga och änkor. Man måste vidare bespotta judendomens krav på generositet och omhändertagandet av fattiga och änkor, samtidigt som man måste sparka buddhismens vilja till transcendens genom altruism och hjälp till de svaga i ansiktet.

Västerländsk hyperanomism[redigera]

Kort sagt: för att bli en äkta demon, tillvand till helvetets eldar, måste man vara svensk moderat, kristdemokrat, folkpartist eller centerpartist. Sosse duger också. Eller vänsterpartist, miljöpartist eller sverigedemokrat. I princip räcker det med att vara svensk, men man måste göra en generell revolt mot världsalltet, förklara mänskligheten för ideologiskt inkompetent, förklara krig mot sitt eget arsle, samt deklarera att avsågning av den gren man sitter på är högsta dygd.

Berömda demoner[redigera]