Den heliga sälen

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Enligt Sälisk tro är Den Heliga Sälen den utlovade Messias. (Michael Jackson har inget med artikeln att göra)

Den Heliga Sälens Religion är en hemlig opposition till det Flygande Spaghettimonstrets Religion.

Den Heliga Sälens Religion Grundades någonstans mellan 2005 och 2006, varvid det första evangeliet skrevs. Den Heliga Sälens Religion grundades under en lektion naturkunskapsorienterade ämnen i Sunnerbyskolan som ligger långt åt helvete i en ort, ingen vet vart den ligger, vid namnet Sorunda.

Den heliga sälens första apostel var INTE Pastor Medin, något inte ens han själv tror. Ingen vet vem den första aposteln var, förutom aposteln själv. Men det vet ingen. Den första aposteln konstaterade vid noggranna observationer av planeten Jupiter att det var den Heliga Sälens hemvist(i omloppsbana).

Ett annat mytologisk väsen är den Heliga kaskeloten, som cirkulerar kring Arlanda.


Första Uppenbarelsen[redigera]

Det var på en lektion i naturkunskapsorienterade ämnen i Sunnerbyskolan som de båda profeterna Kanin och Henraisse fick sin första uppenbarelse. De fick, av ingen speciell anledning, visionen att det måste finnas en anledning till jorden, vattnet och existensen. Det måste ha varit någon som uppfann så fantastiska saker såsom skitnödighet och rostade bröd. Det måste ha varit någon som hittade på Gud.

De båda Profeterna drog slutsatsen att det måste ha varit den heliga Sälen.


Den Heliga Kaskeloten[redigera]

Det finns en speciell anledning till att Darth Vader är här, men jag har glömt vad.

”Du skall icke släppa ljudliga fisar, för då får du inga vänner.”

~ Kaskeloten om sitt fjärde budord.

Den Heliga Kaskelotens uppdrag på jorden har blivit vida diskuterat inom stängda kretsar i HolySeal-kyrkan. Vissa fanatiker anser att Den Heliga Kaskeloten är utsänd av Den Heliga Sälen för att spionera på människor som kommer in i Sverige. Oppositionen mot denna teori hävdar att Den Heliga Kaskeloten inte spionerar, för att då skulle den gömma sig. Fanatikerna svarar på detta motargument genom att belysa vikten av att vi inte bryr oss, och att Kaskeloten inte behöver gömma sig.

Den Heliga Kaskeloten ser oväntat nog inte ut som en vanlig Kaskelot. Detta beror på att den är helig.

Något som inte alls har något att göra med utseendet på Kaskeloten är att den skrev en rad budord, som ger enkla instruktioner till svullon och lökar i hur man kan göra för att behålla sin värdighet inför en elakartad mobb. Antalet budord är liksom mycket i Den Heliga Sälens religion okänt, men man vet att det första kända budordet började på nummer tre. Dock är det tredje budordet okänt.

Prelater[redigera]

Det finns många medlemmar inom den Heliga Sälens religion, men bara ett fåtal kända.

Kanin - Förste Profet

Henraisse - Andre Profet

Pastor Medin - Ofrivillig Medlem

Gudrun Schyfan - Syndabock

Morris - Erkänd Evangelist

Darth Vader är inte med.

Fredrik Reinfeldt - Lunch

Gagge - Bara Medlem

Lulliga Landeen - Otroligt ointressant, oinskränkt, oumbärlig, otrogen, oral, orange, oregelbunden, omskuren, oklanderlig, Ofrivillig Ostfärgad Orgelmusikant

Övriga Mytologiska väsen[redigera]

Sabeltandad Armhåla

Semla Utan Hjul

Den heliga gnun