Diktator

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Diktator, även Statschef eller Statsöverhuvud är benämningen på en man som styr en stat. När en kvinna styr kallas det Diktatorinna och när ett barn styr heter det Minidiktator. En diktator skall inte förväxlas med en Kung, som alltid är vald av folket. Det finns dock ett undantag; Republiken Jämtlands President Ewert Ljusberg är inte en diktator, trots att han styr Jämtland med järnhand - han är en folkhjälte och ledstjärna, vilket JRA beslutat.

Göran Persson[redigera]

Den mest ökände diktatorn av dem alla lär vara Göran "Blodbödeln" Persson(eller General Admiral Aladeen som är diktator i wadiya) som regerade i Sverige i 106 år. Från 1900 till 2006 (Med undantag för en kort period under 1994Serbiens diktator Zagreb Dubrovnik styrde landet). Man har bekräftat att Göran Persson har cirka 130 000 liv på sitt samvete, men mörkertalet är stort. Omkring 30 000 var med i Motståndsrörelsen, runt 80 000 dog i Den stora svälten i Jämtland1950-talet och 20 000 var mördade serbiska soldater. Därefter tog han över styret i landet Svärjä där nya blodbad väntar. Han planerar även enligt en till psyklopedin närstående källa att utropa sig själv till republik i form av Republiken Göran...

Berömda ökända diktatorer[redigera]

  • Gustav III styrde Sverige med sin oerhört fjolliga och enväldiga machosistiska järnhand mellan åren 1771-1792.
  • Rain Shine har regerat i Kirinstan sedan 2005. Inga val hålls, alla litar på Rain Shine som är så bra demokratiskt vald president!diktator om hon får be!

Se även[redigera]