Doki Doki Panikångest

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Doki Doki Panikångest är ett spel som släpptes till Nintendo Entertainment System år 1927. Det utvecklades av Mitsubishi, men hann enbart tillverkas i två exemplar innan Nintendo köpte alla rättigheter till spelet och lanserade det som Super Commio Bros. 2.

Handling[redigera]

En afghanistansk terroristunge sitter och läser Usama bin Ladens memoarer när plötsligt en gigantisk hand sliter in honom i boken. Därför hoppar hela hans terroristfamilj in i boken för att rädda honom. Men det visar sig sedan att de rycktes in i boken för att deras uppdrag är att krossa terrorismen med hjälp av atombomber i miniatyr som förklätts till grönsaker.

Kuriosa[redigera]

De två exemplar som såldes av Doki Doki Panikångest såldes i Japan och spelet nådde därför aldrig Europa annat än som Super Commio Bros. 2, vilket å sin sida aldrig släpptes i Japan tack vare spelet Super Marxio: The Lost USSR:s. Inte förrän år 1932 löste man det genom att släppa spelet som Super Marxio USA i Japan. USA är enbart en referens till Usama bin Ladens förekomst i Doki Doki Panikångest och har inget med landet USA att göra.