Dracula

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Dracula med några vampyrerande anhängare

Greve Dracula även kallad kung Dracula av Valakiet är en pionjär inom vampyrismen, en lära och en metod som går ut på att skaffa sig evigt liv genom att suga Blood! av intet ont anande jungfrur och andra teoretiskt sett oskyldiga och "rena" exemplar av människa (Homo sapiens). När han var levande var han en Valakisk greve vid namn Vlad Țepeș, nämligen Valdemar Pålspetsaren, en snubbe som hade uppfostrats vid det Osmanska hovet, där det var kutym att förnöja sina gäster genom att spetsa misshagliga personer på påle, därav namnet. Detta i åtanke gjorde människor, gudar och andra övernaturliga krafter litet uppbragta, så att säga, så han fördömdes till att aldrig dö, utan att leva i all evighet tvungen att förnya sina krafter genom att dricka otransubstansierat blod. Han har även en son som heter Nicolae Ceauşescu

Greven spelar även i bandet Sillstryparna

Tvärtemot de hämnande gudarnas intentioner, tog vår värde Vlad knappast illa upp, utan omvände sig till ett liv i godhet, där han genom att konvertera personer till vampyrismen gav dem evigt liv. Gudarna förgrymmades mäkta över detta öppna trots och förakt emot deras rättvisa och förföljde honom genom att sända ut vampyrjägare såsom Van Helsing och andra obskyra vigilantes arbetandes fördolda i mörkret för vanliga människors ögon. Därmed startades vampyrförföljelserna, där exempelvis vampyren Angelus förbannades av en zigensk trollkvinna att känna s.k. samvete emot att konvertera folk till vampyrismen, och även vampyren Spike [Spajk] fick en datakrets inopererad i sin skalle. Dessutom utbildades speciellt elaka vampyrdräpare, s.k. slayers att utrota alla välartade vampyrer, och låta den mer vanvördiga fjortisversionen ta över.

Det finns hypoteser om att det skulle vara Zeus (a.k.a. Ärkeängeln Gabriel) som är mastermind bakom denna intrikata vampyrförföljelse, ett fall som något påminner om när Zeus dräpte Asklepios för att han återupplivade döda, något som Jesus har fått synnerligen begränsad ensamrätt på efter påtryckningar från katolska kyrkan.