Dynamit

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Fungerar perfekt!”

~ Rambosmurfen om Dynamit, efter sitt terrordåd i smurfland 1986

Dynamit är en medicin som används mot alla sjukdomar, förutom toffeldjursfobi. Målgruppen är fattiga personer som inte har råd med dyrt apoteksskit. Vid vissa tillfällen så har dynamit använts vid terrordåd, det mest historiska tillfället är rambosmurfens användning av det i sitt terrordåd mot smurfland 1986.

Tillverkning[redigera]

För att kunna göra denna goda medicin behöver du blanda knark, gummibjörnar och så klart Nitroglyserin. Innan du kan äta dynamiten måste du fylla upp magen med kväve, som är ett väldigt lättantändligt ämne, vilket betyder att när du ska tända på dynamiten kommer det att bli en liten för-sprängning (sprängkraften beror på hur mycket kväve du använder och vilket recept).

Fakta[redigera]

Det där om medecin kan du glömma för det används mer till att döda än att rädda. Det är faktiskt väldigt lätt att tillverka (läs om tillverkningen) ta lite krut och veva in det med papper. För att inte blanda ihop med stearinljus så prasslar det och gnistrar när man tänder på och dynamitgubbar är röda som tomtar. Självklart så smäller det utav helvete mer än när Göran Persson sitter på dasset.