Eld

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Eld är ett grundämne som har negativ vikt och därför stiger upp mot himlen. Eld flyter gärna ut och avsätter sig på omkringliggande föremål såsom värme. Värme är alltså mestadels jord och vatten, ibland luft, med ett litet inslag av eld. Eld kan utdrivas med vatten och jord, som utgör eldens naturliga fiender.

Användningar[redigera]

Eld används för att elda saker med. Oftast medför detta att sakerna försvinner och omvandlas till en liten gnutta jord, så kallad aska. Aska är speciellt högt prisad av pyromaner, vilka brukar producera stora mängder aska.

Värme anses bra, varför man eldar för att elden skall besprinkla exempelvis hudar sittande på en människa eller andra djur. Vatten med en liten dos eld används för kaffe, vilket är förädlad jord. Denna drickes av människor, som i sig inte utgörs av grundämnen utan är skapade av Gud. Människokroppen består av ande.

Brandmän har ett sjätte sinne som gör att de kan upptäcka eld på kilometervis avstånd. De kommer tjutande fram till elden och börjar pinka på den med ett organ som jag vet inte vad. Det är deras hobby. För detta prisas brandmän högt.