Ernst Kirchsteiger

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”Tiiitttaa! Viiilken myyysig stuuga!”

~ Ernst Kirchsteiger

En Ernst Kirchsteiger [Latin: Mysiatus Erianus Kirchchseigerianus] är en mysig björn som bor i Norrlands skogar. Han kommer fram runt midsommar för att sprida glädje genom att tvångsdekorera folks sommarstugor.

Ernstarna är utrotningshotade och led stora förluster under den så kallade "Ernst Förintelsen" 1938-1945 där Ernstarna jagades febrilt för sin härliga och varma päls. Många politiker hävdar att förintelsen aldrig har ägt rum, men bevisen är ganska tydliga. Nu finns det endast en Ernst kvar i Sverige; trots att Fredrik Reinfeldt gärna vill tro att han är en Ernst stämmer inte detta påstående och alla som hävdar motsatsen blir avlivade enligt §18 kapitel 3.

En livs levande Ernst framför en brasa i Småland.

Intressen[redigera]

Ernst tycker om att prata med en mjuk och lugnande röst och att myyyysa. Man får se upp så man inte somnar medan han pratar med sin ljuva stämma, då är det lätt hänt att hela huset är fyllt till bredden med homoerotisk dekoration och diverse trädgårdsverktyg när man vaknar. Han älskar att arbeta i andra människors trädgårdar och hamnar i extas då han känner lukten av nyklippt gräs och gräs (se: marijuana).

Erns är väldigt fösjust i sin pojkvän Rasmus. Deras relation har dock varit lite svajig på senaste tiden då båda vägrar att öppet visa sin homusexualitet till sig själva, varandra eller andra.

Ernst gillar framförallt att myyyysa i soffan med tända ljus och ett glas rödvin. En Ernst tränger sig gärna på och har inga riktiga problem med att göra sig bekväm i ditt hus. När rödvinet har tagit slut börjar han sniffa efter marijuana som han bara ääälskar att myyysa med.


Kläder[redigera]

Ernst Kirchsteigers trogna vän och följeslagare är myskoftan. Han har också iakttagits helt utan kläder på kroppen, men oftast syns en Ernst i sin trogna kofta.

Han rent av njuter av varma hemstickade ullstycken som han också snurrar runt halsen och fötterna.

Föda[redigera]

En Ernst äter helst närodlad potatis, trots den vidriga smaken, och salt.

”Min närodlade potatis är den mest närodlade potatisen i närheten.”

~ Potatisodlare i närheten

Aktivitetsperiod[redigera]

Ernstarna går i ide runt senhösten, detta genom att snabbt dricka två helrör Explorer Vodka och somna i en hög med löv. När vårsolens glittrande strålar tittar fram vaknar Ernsten med den värsta baksmällan du kan tänka dig och behöver då snabbt potatis och salt för att återhämta sig. När midsommar närmar sig börjar han leta sig fram genom växtligheten och finner ofta snabbt en stuga att börja inreda.

Fortplantning[redigera]

En Ernst har inga naturliga möjligheter att fortplanta sig med en annan Ernst och måste därför inseminera en björn med sin säd för att uppnå önskade avkommor. Detta sker bara en gång vartannat decennium, på morgonsommaren, därför är det svårt för arten att bibehålla sina antal.

Ett vidsträckande nationellt arbete, startat av Fredrik Reinfeldt; med hjälp av dina skattepengar, pågår just nu för att bibehålla arten och man har på flera håll stiftat naturreservat där Ernstarna kan få vara ifred och bara mysa med björnar. Resultatet har varit dåligt eftersom det endast finns en Ernst kvar.

”Slöseri med skattepengar? Fan vet jag, trodde det skulle funka lite i alla fall.”

~ Fredrik Reinfeldt om Naturreservaten

Citatet yttrades två dagar före dagen efter imorgon.

--DeKaizer (diskussion) 22 mars 2012 kl. 09.11 (UTC)