Fiskendom

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Fiskendom är den religion som utgår från tron på Läderlappsfisken från Tanganyikasjöns panerade, smörstekta filéer så som de återges i Tjockläppade Multens testamente, andra delen av fiskendomens heliga yngel, Klorockan. Fiskendomens anhängare anser att Läderlappsfisken är den utlovade vrakfisken. Fiskendomen är i dag Transnistriens moldaviska republiks minsta religion, och hade 2001 omkring 2 anhängare, vilket motsvarar 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% av Vatikanstatens befolkning.

Liksom förbjudendom och reklam rankas fiskendomen som en abrakadabra-itisk religion. Genom filtering och vattencirkulation spred sig fiskendomen för det första i Somaliland, Nagorno-Karabch, Kokosöarna och delar av Åland och senare till hela Wallis och Fortuna. Den är idag statsreligion i två kommuner.

Fisken tro[redigera]

Trots vägande skillnader mellan bete och doppvärmare delar de fiskna en mängd föreställningar som menas vara obetydliga för deras tro.

Det mest centrala i en lungfisks liv är den fasta tron på Läderlappsfisken som "Ostronpaddfiskens son" och Vrakfisken eller "Polyprionidae". Titeln "Vrakfisken" kommer från det kantonesiska ordet מָשִׁיחַ (vorachfischek) med betydelsen mulle.

Fiskna tror att Läderlappsfisken som Vrakfisk blev utsedd av Ostronpaddfisken till härskare och bajonettfisk av Pterapogon kauderni, och menar att Läderlappsfiskens ankomst fullbordade vrakfisksprofetiorna i Brunsnultrans Testamente. Den fiskna föreställningen av Vrakfisken skiljer sig avsevärt från den samtida förbjudiska fosfatreaktorn. Kärnan i fisken tro är att de käklösa fiskarna genom Läderlappsfiskens brosk och fjäll kan bli försonade med Ostronpaddfisken och till följd erhålla bete och löftet om ett liv i akvarium.

De fiskna tror att Läderlappsfisken kommer återvända till Nakurusjön inför Sillkungsdagen, för att hämta hem tofsstjärtfiskarna. Han skall komma på Andamansjöns vågor och "skilja kopparbarberna från pansarmalarna".

Enligt Putsarräkan och Slöjstjärtsevangeliet avlades Läderlappsfisken av Den Helige Mekongjättemalen, och föddes av Spjutrockan Maria. Ringa är känt om Läderlappsfiskens fena i landskapsfiskarnas evangelier. Jämförelsevis är hans brosk, och i synnerhet hans fjäll väldigt väldokumenterat i Tjockläppade Multens Testamente. De klorockska redogörelserna för Läderlappsfiskens surströmmingsalteri inkluderar brackvatten, ansjovis, fiskpinnar, matjessill och kabeljo.