Fiskmås

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Fiskmåsen, på Latin Mozart Fiscius är ett luftwaffedjur som tillhör släktet Thunderbird. Fiskmåsarna blev kända på 1940-talet, när Englands armada använde fiskmåsar till att bomba Tyskland. Fiskmåsarna bombar med härsken filmjölk och yoggi. Särskilt ihågkommet var när Hitler satt på McDonalds uteservering och åt en Quarter Pounder Cheese med extera ost och fick en 260-liters filmjölkbomb på sig.

En fiskmås av EU-standardiserad storlek är i regel fem meter lång, fyra och nittio bred och får väga högst tere ton. Fem gånger om dagen skall fiskmåsen matas med kokt potatis och Vichy Noveau. På söndagar efter kl. 14.00 är det även tillåtet att ge den vit blockchoklad och spik på burk.

I Sverige har fiskmåsar traditionellt inte förekommit eftersom Sverige fegade ur och inte vågade vara med i Andra verskriget. Dock finns en svartvit film från 1942, som är inspelad på Södermalm i Stockholm. Filmen visar en fet fiskmås som cyklar på en kycklinggul Kronan Tandemcykel med 1½ växel, dubbla signalhorn och handsmidda däck i gjutjärn. Det har spekulerats i om fiskmåsen var en engelsk spion men experter har, med hänsyn till fiskmåsens väldiga kroppshydda, kommit fram till att det måste ha varit en man formad som en stor vingmutter med en fiskmåsdräkt på sig. Följande män är misstänkta: