Fiskpinne

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Fiskpinnen är en fiskart som lever främst i norra Atlanten. Fisken simmar runt i stim och äter vanligen räkor och remouladsås.

Utseende[redigera]

Fiskpinnens utseende är något som förbryllar människan allt sedan urminnes tider. Formen på fiskpinnen är rektangulär och dess skinn är väldigt likt skinnet på Chicken Nuggetsens men har vanligen en mer orange färg istället för den gula på en chicken nugget. fiskpinnen saknar ögon, fenor och gälar men klarar ändå av att leva i havet. Religiösa brukar ofta hänvisa till att gud skapat fiskpinnen som ett olösbart mysterium för att förevigt motbevisa vetenskapen medans extemisterna påstår att de ingår i vad den ultimata frågan är för något. Det finns dock inga andra tecken på att dessa saker hör ihop utom då det osannolika faktumet att forskarna har funnit att fiskpinnar består av 42 olika mysterium

Två fiskpinnar fångade på bild

Som Mat[redigera]

Fiskpinnen är en den vanligaste fisken på matbordet inte minst här i Sverige. Ofta serveras den med potatismos eller potatis och självfallet citron även någon sås brukar tillkomma. Eftersom att fiskpinnnen finns i så stora mängder är den väldigt billig att köpa och massfiskas därför.

Namn[redigera]

Det svenska namnet fiskpinne kommer från tyskan där det heter fichkpünne. I Amerika heter det fishfingers eftersom att den påminner om deras knubbiga fingrar, britterna har ett eget ord för det, nämligen fishdicks namnet tros härstamma från när George III började bestämde att alla män skulle mäta sin penis i olika längdmått varav ett av dem var lika stor som en fiskpinne.