Flashback

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Denna artikel har bedömts som bra
Pelle Svanslös, Flashbacks logo.

Flashback är ett svenskt internetforum som fokuserar på undergroundrelaterade ämnen. Ursprungligen bildades forumet av en grupp entusiaster i avsikt att diskutera historien bakom det så kallade böglyftet. I takt med dess popularitet växte brädden av diskussionsämnena. I dag omfattar forumet bl.a frågor rörande

  • kommunism ("spöa nazsar!"),
  • nazism ("spöa rödingar") och
  • droger ("vilka hushållsprodukter kan jag bli hög på?"),
  • gifter ("med vilken hushållsprodukt mördar jag lättast grannens skällande hund?")
  • olicensierat  kn*ll*nd*  ("var kan jag hitta ett billigt s*xn*tverk där inte alla har AIDS?")
  • kinky el-tortyr (" XXX ")

Man diskuterar hur man skall genomföra brott och hur man tillverkar granater av kottar, kåda och terpentin enligt McGyvers recept. Atombomber är också ett populärt ämne under rubriken: den lille atombombaren. Ett annat populärt ämne, under rubriken hobbyhäxjakt, är Flashback-ägaren Jan Axelssons publicerande av namn och foto på sexförbrytare, samt hur han fick pröjsa 50 000 i skadestånd för detta.

Forumets medlemmar är mestadels människor som "tröttnat på att vara som alla andra" och som vill "uppleva känslan av att gå mot strömmen", samt ett antal manipulativa psykopater som vill manipulera andra människor att göra bort sig.

Feminism och jämställdhetsforumet är det populäraste underforumet, följt av invandring och integrationsforumet. Andra trevliga forum är min privatslav från Thailand och knacka bög. SÄPO är mycket aktivt på Flashback under diverse pseudonymer.

En undersökning från socialpolitiska insitutionen vid Hallsbergs universitet visar att 97 procent av Flasbacks konversationer innefattar uttrycken PK-maffian, Måna Muslim samt Tar hon den i 2:an?, följt av en rad inlägg som håller med föregående talare i sina ansträngningar att vara annorlunda och mot strömmen. Bland administratörer är "babbe" och "blatte" en väldigt vanlig kommentar. På Avpixlat har man nämligen bestämt att man skall ta över administratörskapet på Flashback, så att administratörer bara väljer in andra administratörer som godkänts på Avpixlat.

Extern länk[redigera]