Freddie Mercury

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Denna artikel har bedömts som bra

”Freddie Mercury såg alltid ut som en stjärna, och uppträdde alltid som en stjärna. Även när han var helt pank.”

~ Brian May om Freddie Mercury

”Ja, man mister bara förståndet en gång”

~ Fredrik Reinfeldt om Freddie Mercury

”Hahahaha!”

~ Jackie Chan om Freddie Mercurys rövhål

Freddie Mercury, (eller Hans Heliga Höghet Kung Fredrik af Kvicksilfver och allt annat Fantastiskt i Universum, inkarnerad 5:e September 1946) var en sångare, frontfigur, författare, operadiva, allmän diva, homosexuell, bisexuell, fjolla, tävlingscyklist, balettdansös och Guds högra hand, som idag är mest ihågkommen för sina många internationella hitlåtar och för att ha erövrat hela världen. Det sägs att Freddies röst kan stoppa Humphrey Bogart i hans spår, och han är accepterad som den största sångaren genom tiderna, trots vad de löjliga skitstövlarna på tidningen Rolling Stone skrivit om honom. Freddie Mercury utklassar alla andra artister i världen i fråga om kontroll, makt, intervall, artikulation, frasering, användning av dynamik, unikhet, luftintag, tonartsväxlingar, tonartsblandningar, tonhöjd, sångövningar, vibrato kontroll, volymkontroll, diktion, projektion, resonans och mångsidighet. Han sägs ha ett röstomfång på 32 oktaver.

Fmq.jpg

Freddis som ung[redigera]

Ingen älskade Freddie eftersom han bara var en fattig pojke från en fattig familj. Som en ung pojke hade kunde Freddie inte fly från verkligheten. Han tillbringade många timmar med att titta upp mot himlen, och en dag bestämde han sig för att bygga en stor drake och åka dit vinden blåste. Det hade egentligen ingen betydelse för honom eftersom han bara hade en enda vision; han ville ha allt och han ville ha det nu, och Gud skulle veta att han tänkte bryta sig fri. Det var denna gigantiska drake som skulle forma Freddies framtida liv. Under färden blev Freddie intrasslad i håret på en ung gitarrist - Brian May. Detta spektakel åskådade John Deacon och Roger Taylor, och efter att ha tillbringat flera timmar tillsammans för att försöka få bort Freddie och hans drake från Brians hår, hade de fyra blivit goda vänner. Alla fyra var unga, musikaliskt skickliga och hyfsat attraktiva, så de bestämde sig för att bilda ett eget band. Först kallade de det "Smile". Sedan kallades det "Frown", och sedan "King" och slutligen "Queen". Från och med då gjorde de fandango med Scaramouches och små silhuetter av sig själva till något bet i dammet. Några fans anslöt sig till Taylors insinuation. Freddie ville inte bli stenad och spottad i ögat, och han ville inte bli älskad och sedan lämnas att dö och till slut reste han till Barcelona för att leva som mästare.


Queen[redigera]

Citat från en man med konstig klädsmak: "A picture's worth 1,000 words, but to describe this, one is enough: Awesome."

Tack vare kraften från bandets magi, med Brians hår, Rogers coola stil, Johns mesiga stil och Freddies konstiga klädval, kunde Queen erövra först Storbritannien, och senare också hela världen! Där fick Adolf Hitler så han teg! Queen fick sitt stora genombrott efter att ha släppt albumen "A night and a day at the Opera" och "A day as a Racist". Strax därpå blev de världens stora nyheter och de flesta trodde att bandet tog hjälp av en slags magi, och vissa fans gick så långt att de menade att Queen var miraklet i musikindustrin. Under hela denna tid blev Freddie stadigt mer och mer fantastisk, och hans varumärke, bostäder (slott) och mustasch växte.


Mustasch[redigera]

En dag beslöt sig Freddies långa 70-talshår för att spela spelet, men fann att det var hårt pressat, så det bet i dammet och föll ner i Gudarnas knä. Bandet fann Freddies hår sovandes på trottoaren, mumlande en melankolisk blues, och när det vaknade sa det till Freddie: "Det är för sent, vem behöver dig? Du var en gammaldags älsklingspojke, men jag behöver någon att älska!" Freddie svarade med: "Det är sent, men jag vet att om jag låter dig öppna dina vingar och segla iväg, söta syster, och sen, och du kommer tillbaka..." Hans hår avbröt: "Stoppa mig inte nu, lämna sitt hem är inte lätt, men på bara sju dagar har du fått mig att känna en galen liten sak som heter kärlek. Det är en sorts magi, men du släckte gnistan och mitt tålamod är slut. Det är ett hård liv Freddie och jag vill bryta mig loss! " Freddie svarade: "Är detta världen som vi har skapat? Smärta är så nära till njutning, vem vill leva för alltid, var det hela värt det? Tappa inte huvudet, begå inte självmord! Jag har en vision om att vi kan vara tillsammans! Vänner förbli vänner, men vi kommer vara som prinsarna över universum! Detta är dagarna i vårt liv och jag kommer bli galen utan dig, så snälla, jag vet att regn måste falla, men håll bara i, ta inte i så hårt. Det är en vacker dag och jag kan inte leva utan dig!" Håret tillbaka: "Du lögnare, din stora råttkung! Du lurar mig inte, du själ mina andetag. Men låt mig leva i fred!" Han svarade: "Nu är jag här, innan verkade jag vara den osynlige mannen, men jag vill ha allt! Jag blev född för att älska dig! "Åh Freddie" svarade håret "mitt liv har räddats. Vi kanske kommer att klara oss okej". "Ja", avslutade Freddie med. *kiss*.

Och efter den natten 1980, fick Freddie en mustasch.


Död[redigera]

I September 1991 (och sedan igen i November) avled Freddie Mercury i en överdådlig överdos. De övriga medlemmarna i Queen blev minst sagt chockade, med tanke på att bara dagar innan hade Freddie hållit sina sista temamiddagar på sitt landställe. Vid det sista av dessa middagar, då temat var bi karaktärer från "Dr Who", hade Brian May varnat Freddie om farorna med att återuppvärmning med ris i en mikrovågsugn. Men Freddie hade fortsatt att värma upp skålar med indiskt vitt ris i sin gamla microvågsugn och slukat de utan att May hann blinka. Ett par dagar senare hittades Freddie nu död av sin trädgårdsmästare och manliga hora Jim. Det var troligen en överdos av uppvärmt ris som var dödsorsaken och chocken över den gåtfulle Queensångarens död skapade rubriker i tidningar över hela jorden, och alla grät (förutom Sveriges medborgare som fortfarande inte förlåtit Queen för deras skivnamn "en dag som en rasist". Storbritanniens egentliga drottning erbjöds att abdikera tronen till förmån av ett guld och kvicksilverinramat fotografi av Freddie, men hon tackade nej. Queen frågade Gud om han var villig att ersätta Freddie som sångare, men han tackade nej, eftersom han var rädd att framstå som sämre.


Legenden[redigera]

Till och med Schweizarna älskar honom!


Trots att han är död, har Freddies fantasm bevarats som en positiv kraft på jorden. Freddie inspirerar fortfarande folk med dåliga tänker och konstig klädsmak. Freddies fantasm har till och med fått Schweizarna av alla folkslag att bygga en staty av honom! Varje år vallfärdar miljoner fans dit för att smaka på den goda kakan som är av samma form och konsistens som Freddie är på cirkeldiagrammet av det moderna samhället. Denna kaka ser ungefär ut som en Pacman med stängd mun eftersom Freddie inte bara är en del av samhället. Freddie ÄR samhället. Rykten går att Freddie kommer att ersätta Gud, som är den mest dyrkade personen i universum. Åt varje håll som vinden blåser, kan man hitta folk som avgudar Freddie.

Vissa menar att Freddie inte alls är död - utan har hittat ett sätt att hålla sig vid liv. Stämmer detta, kommer han få tid och makt, och då har han ännu inte sett sin bästa stund.

Freddies röst hedrades av Disney när Långben sjunger "Another One Bites the Dust" på en fotbollsmatch som Musse Pigg deltog i.

Roger Taylor och John Deacon påstår att Freddie mördades av Brian May som en del av en blodoffring under en satanisk ritual. Freddies exflickvän Mary Austin påstår att han mördades av sin dåvarande flickvän - Barbara Valtentin, medan hon i sin tur påstår att Vladimir Putin mördade honom genom att ge honom AIDS. Trams!


Kortspelet (Mustasch Poker)[redigera]

Det kanske största och viktigaste arv som Freddie har lämnat kvar till oss dödliga är varianten av kortspelet Poker som kallas för "Freddie Mercury's mustasch". Spelet är en variant av seven-card stud, där skillnaden är att alla drottningar på bilderna är utbytta mot ett porträtt på Freddie. På alla andra kort där man ser ansiktena på kortfigurerna, har dessa kort blivit beprydda med en Freddie Mercury-mustasch. På prestigefyllda casinon i Las Vegas och Wisconsin Ho-Chunk Indian Reservation har man nu infört särskilda Freddie Mercury-rum där man spelar det s.k. "Mustasch Poker".

Synonymer[redigera]

Den vanligaste synonymen som används för att betyda Freddie Mercury är oftast: * Gud över allt fantastiskt. Professorer på universitet runt om i världen, försöker komma på ett annat ord som kan användas som en synonym för Freddie Mercury, men hittills har ingen lyckats. Legenden säger att det är omöjligt. Och så lär det förbli.


S**uella framgångar[redigera]

Freddie var en jävel på att kn**la. Han kn**lade med allt och alla, när som helst och var som helt (och hur som helst). Här följer en lista över kända personer som han har haft s*x med:

 • Brian May
 • Brian May's fru
 • John Deacon (när John sov)
 • Roger Taylor (i onyktert läge tillsammans med Brian)
 • Elton John
 • Barbara Valentin
 • Mary Austin
 • Elvis Presley
 • Legolas
 • Frodo
 • Bilbo
 • Gandalf
 • Gollum
 • John Travolta
 • Justin Bieber's daddy
 • Vladimir Putin
 • Barack Obama
 • Queen Elisabeth of England (plz dont tell her!)
 • Adolf Hitlers lik
 • 3 av hans katter.

Och ja, han var homosexuell. Men fortfarande mer man än någon av er så det så!