Frikyrkomänniskor

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Frikyrkomänniskor, även kända som "utestängande", "lantisarutanliv" och "fikaälskare" är ett folkgruppsfenomen som förekommer i Sverige, speciellt i Småland. Varje helg kryllar det med frikyrkomänniskor på olika ungdomsmöten runt om i skogarna där man höjer händerna mot skyn i en slags ritual och pratar i tungotal. Ett krav är också att det i var och ens ansikte ska se ut som att man nyss sett en styckad gris, för att sprida en slags känsla och ett medlidande till församlingen. Frikyrkomänniskor är kända för att stänga ute folk och för att hålla sig till "sina egna". Detta i syfte om att inte beblandas med det man kallar "förrädare" och "emokräk". "Förrädarna" och "emokräken" kan nämligen ingenting om den kända fikaritualen, enligt frikyrkomänniskorna.

Fikaritualen innebär att man varje söndag samlas, flera frikyrkomänniskor i ett rum och tittar på en bulle. När bullen efter ett tag börjar röra sig, vet frikyrkomänniskorna att deras herre finns i rummet och att bullen symboliserar hatet mot "emokräken" och "förrädarna".

Frikyrkomänniskor är väldigt intresserade av fika. Fikat kan vara av olika slag, men vanligast är det med en Smaskis från Gullbranna och en chokladboll från Axels Hönsgård Och Församling I Hyltebruk. Frikyrkomänniskor brukar också illegalt samlas i olika instängda rum på skolorna de går på, där de delar med sig av sina erfarenheter vad det gäller de senaste ungdomsmötena och hatet mot "förrädarna" och "emokräken".

Vid den internationella frikyrkokonferensen "We Will Stay in the Forests of Småland" hölls ett seminarium där samtliga deltagare bestämde sig för att gå samma program på gymnasiet, för att då lättare kunna stänga ute folk. Lotten föll på programmet Estet och sen dess har frikyrkomänniskorna bokstavligen invaderat linjen.

Den högsta levande livsformen av annars så döda frikyrkomänniskor är Kristibrud. Bruden Kristi, är en matriarkalisk madonna med stora meloner som vill gifta sig med den ende levande trefaldige guden. När dessa tu blir gifta kommer en stor hemligthållen profetia att uppfyllas och ett maskhål till oändligheten blir öppet.