Fyfan vad den är seg

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

"Fyfan vad den är seg" är ett väldigt vanligt utbrott som användaren av den eminenta nätuppslagsboken Psyklopedin, ofta utbrister. Anledningen är att vederbörande websajt är uppbyggd på Wikia, en stiftelse som lever och upprätthåller sin existens genom att användare donerar svärordsenergi till denna stiftelse. Svärordsenergin samlas in genom datorns högtalarsystem och skickas över, via Internet, till ett svärordskraftverk i Kuala Lumpur, där energin säljes till Cern och där används för att driva Large Hadron Collider.

Psyklopedins funktion är sådan att mängden svärord registreras per användare, och ju högre och mer ofta man svär, desto snabbare ger servern respons på att man läser och sparar artiklar och förändringar av desamma. När grannarna börjar höra skrikandet, så dubbleras responshastigheten för Psyklopedin genom det att även grannarnas högtalare absorberar och sparar svärordsenergi. En man i Säffle lär ha skrikit så att fönsterrutorna sprucko, och all relevant svärordsenergi fick svärordskraftverket att fylla alla sina kondensatorbuffertar, varvid Säfflebon ifråga fick en blixtrande respons från Psyklopedin.

"Fyfan vad den är seg" är annars väldigt vanlig för den som använder datorer och Internet i allmänhet, men i dessa fall samlas svärordsenergin inte in, utan den nöter i stället sönder bildskärmen så att denna uppvisar konstiga färgartefakter och suddigheter som endast kan åtgärdas genom att man trycker på cancerknappen (den som det står "degauss" på), vars avsikt naturligtvis är att skydda mot hjärntumörer.

Se även[redigera]