Gävle

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Zeichen 101.png Varning! - Artikeln nedanför verkar ha väldigt dålig formatering.
Du kan hjälpa Psyklopedin genom att titta här och redigera artikelfanskapet.

Gävle är en stad i Gävleborgs län i Sverige. Gävle är Sveriges näst största stad med sin befolkning på 1 058 905 personer då Sveriges största stad är Helsingborg med sin befolkning på 1 539 902 personer. Gävle består mest av skyskrapor då den högsta är på 488 meter. Gävle har ett tunnelbanesystem med 345 stationer på en och samma linje och alla stationer är ovanför marken. Runt hela Gävle går det en mur på 65 meter och den muren heter Gävlemuren. Det är förbjudet att ta sig ut ur Gävle men samtidigt så är det tillåtet att ta sig in vilket innebär att om man tar sig till Gävle så kommer man aldrig ut och om man skulle försöka att ta sig ut skulle gävlepolisen och skuta en till döds och sedan äta upp en. Gävle har ett väldigt brett sortiment av restauranger men ingen som är så speciell. Gävles bästa restaurang är McDonalds.

Det är fortfarande mycket osäkert om Gävle är en svensk eller finsk stad, när många där låter som dem pratar suomisk. Det tar fortfarande forskning på om de är svenska eller finska, men en teori är att de är ett enda land och flera forskare kan inte förstå ett ord av vad de säger för något.

En sak forskare har kommit fram till är att de säger namnet Therese utan den slutliga e i slutet.

1/3 i Gävle kommun är på väg att bli pyro trollar i juletid när de hör röster i huvudet som ständigt ber dem att tända Gävlebocken. Gävlebocken är en slags massiv hybrid av hund och torsk gjort i brännbart trä för att undvika brännskador. Polisen i Sverige tenderar att gå med förbundna ögon civila om frestelsen att tända Bocken blir för stor.

Alla skolor i staden återupplever den stora vattenkrig i slutet av läsåret, i hopp om att sedan få arbeta i det militära.

Sport och idrott[redigera]

Gävle fotbollslag ses som en av dem bästa i världen, endast slagen av Bergens fotbollslag BRANN i Norge. gjort kallar dom sig Gefle IF eftersom dem älskar att äta gifflar och kan äta lite medan de spelar ..

Svenska brännboll nationella porten till Sverige och eftersom det är den nationella sporten måste de alla mötte upp i neutrala kläder annars riskerar leds ut ur domstolen.