Göran Persson: der Movie

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Denna filmen är moderaternas propagandafilm, om du egentligen ville till socialdemokraternas propagandafilm, se Göran Persson: the Movie
PsykNyheter.png
Om du vill läsa nyheter om detta, har PsykNyheter en artikel om Göran Persson: der Movie.
Bild på filmomslaget.

”Nej vad in i...?”

~ Göran Persson

”Stämmer det, gör det!”

~ Martin Ljung

”Juran Persson...*konstant skratt*...HHAAHHAAHAHAHAHAHAHJAHAHA!!!!!!”

~ Ayatolla Khomeini

”Thats not funny!”

~ Zakir Naik

”Varför inte? Jag spelade dig assbra!”

~ Captain Halal

”Gå och spela Roblox”

~ Tazer

Göran Persson: der Movie är en actionfilm som hade premiär den 19 september 2006.

Den handlar om när Göran Persson lämnar socialdemokraterna. Den gjordes som propagandafilm när moderaterna tog över styret av Sverige. Manus är skrivet av Fredrik Reinfeldt. Regi av hans nästbrylling Bredbrik Breinbrällt, i folkamun känd som Carl Bildt.

Filmen har fått viss kritik. Detta för att Göran ser ut som en ödla på framsida, och detta svartmålar ödlors redan så skamfilade rykte i dagens Sverige, ödlor vill bara inte förknippas som feta. Detta har Fredrik Reinfeldt bett om ursäkt offentligt för.

Handling[redigera]


Göran bangar inte med spaden

Sverige 2006. Göran Persson sitter i rum 345 i sitt palats och röker en fet Havanna-cigarr. In störtar Frederik Reinfeldt. Han riktar en tuggummibomb mot Göran. "Nu leder jag riket!", skriker han.

I nästa scen ser man Göran kastas ut på gatan, och klarar sig precis undan att bli påkörd av en lastbil. På trottoaren möter han Olof Palmes ande som svävar runt. Olof flyger fram till Göran och börjar prata... ”Hörrdu... Jag vet att det finns en bra 500 kilotonnare vätekula från Ringhals gömd under Folkölspartiets lokaler i Stockholm...”

Göran söker upp en taxi och skriker ut "VART FINNS EN JÄVLA TAXI SOM KAN TA EMOT MINA 300 TON!?". Då kommer Zakir Naik i sin gröna bil där han klottrat prideflaggor och säger:"Brother ask a very good question!" samtidigt som han pekar på Görans mage. "Åk med mig i min HALALBIL." Zakir kastar av Göran halvvägs då Göran ätit bacon. Göran får åka med Kim Jong-uns privatjet för 100 000 Robux.

Sedan kommer Göran in i (se hans citat ovan) en affär med spadar. "En spade , så jag kan gräva upp Folkölspartiets valstugor!" Gormar han så öronen på kassörskan faller av som små löv och lägger sig prydligt i en hög.

Direkt efter kommer Göran och välter Folkölspartiets valstugor ut i Mälaren, med folk i. Eftersom de är av trä flyter valstugorna. Man ser Lars Leijonborg komma gaggande, men ack... Han springer in i en stolpe och Göran snor atombomben.

Adolf med Bomb & Vintergatan bakom sig
(Vilket gör mycket skillnad då den sprängdes sönder och samman just innan)

Göran springer sedan hem till sitt palats, och köper 100årig Whiskey för att fira sitt nyförvärv, den bangabangaren. Denna blandar han med 100-årig vodka , 100-årig Bier , 100-årigt tobaksvatten och 100-årig cider, för att få en 500 år gammal dryck. Han dricker en mun och häller ut resten i blomkrukan, den var för god för honom. ”Jävlar vilken god blomkruka!” Efter en massa tjatiga delar, har Göran Persson blivit (kanske bara utklädd till, då hans åsikter inte stämmer helt med) en nazist (därifrån DER Movie), för att ta hjälp av Adolf och han har Adolfs själ svävande bredvid sig. Göran Persson springer fram och slår Lars Leijonborg i huvudet med spaden så Lars ramlar och slår sig. Därefter tappar Göran Persson spaden, som Frederik Reinfeldt tar upp och svingar mot honom. Då reser sig Lars Leijonborg och ser sin chans att hjälpa Fredrik Reinfeldt, men snubblar över ett bananskal Adolf har tuggat lite på precis innan.

Göran kastar sin 500 kilotonnare mot Reinfeldt och han överlever. Dock sprängs hela jorden. Universum med för den delen. Men Reinfeldts kraft är slut, han överlever inte ännu en till bangbongare... Svetten börjar drypa från honom. Men snart tar han mod till sig, han är ju REINFELDT, världens bäste maaaaaaaaan!

Då tar Adolf den 2000000000000 Megaton bomb som han har i handen och kastar den på Fredrik Reinfeld. Men Frederik Reinfeldt parerar attacken med spaden. Istället sprängs Göran Persson, som nu ångrar att han skaffade sig en spade. Och om man tänker efter så säger ju förskollärare att spadar har man till att gräva med, inte slåss.

Sedan återskapar Reinfeldt jorden med hela sin makt! Han är det mäktigaste som någonsin vandrat med flintat huvud. I nästa scen ser man hur Görans aska hälls in i ett tråg i en svinstia på gården Övre Torp, till allas applåder och Skandialedarna hyllar Frederik Reinfeldt och hans förbättringar.

Mening[redigera]

Meningen med och i filmen är den mening som ständigt återkommer: ”Ner med jämlikhet, Leve Skandia!!!”. På detta svarade Göran Persson (efter en halvtimmes vredesutbrott med svordomar som "FÖRSABLADE JÄVELHELVETEFILM!" och %6&¤$#€£}@!!!):

”Jämlikthet skall vi ha. Iallfall mellan politikerna. Om dom inte köper choklad. Eller... Iallafall skall jag behandlas jämlikt. Fast bättre än andra såklart. Skandia gillar jag inte. Det skulle vart jag som fick de miljarderna!”

~ Göran Persson

”Men Göran...”

~ Anitra Stenskalle

Roller[redigera]

Göran Persson spelas av Göran Persson som när han gjorde sina roller trodde att det var en DyrkaGöranFilm.
Fredrik Reinfeldt spelas av Fredrik Reinfeldt som visste att filmen handlade om hur duktig han är.
Olof Palme spelas av Olov Palme som fick bra betalt.
Spaden spelas av David Jansén som fick ont i ögat.
Adolf Hitler spelas av Atholv Hitler som är stolt över sin kusin
Lars Leijonborg spelas av Lars Leijonborg som blev glad åt uppmärksamheten.
Anitra Sten spelas av Anitra Stenskalle och spelar glad på Görans begravning, och i mitten när Göran söver högljutt i sitt palats, och några andra ställen i filmen.
Zakir Naik spelades av Captain Halal som fick en kondom som lön.
Kim Jong-un spelades av Nadiir som knarkade LSD
Bamse spelades av Nalle Puh och medverkar i flera masscener
Usama bin Laden spelade Ayatolla Khomeini i några scener. ErnstHugo Järegård spelades av Lennart Jähkel som fick en öl i lön
Lennart Jähkel spelades av ErnstHugo Järegård och är med i en scen där Göran utser honom till kungen av Jägarna.

Längd[redigera]

Filmen är 1 timme, 43 minuter & 18 sekunder lång. Det är inget roligt med det, förutom att Göran snarkar i 11 minuter i mitten. Det finns en version förlängd till 2 timmar som innehåller 42 sekunder mer krig i rymden, 1 minut spatsertur i city och 15 minuter mer snark.

Absurda detaljer[redigera]

  • På affischen visas Göran som ödla, vilken numera kallas djur från Jura-tid, vilket fått Göran kallas Juran Persson.
  • Fredrik Reinfeldt ser man knulla med Mona Sahlin.
  • Under allt tjat i filmen passar Göran på att spy massor av loskor som sedan liknas vid hans ansikte.
  • Görans näsa blir på flera ställen i filmen lång, och han snubblar på den.

Musik[redigera]

I filmen är det mycket musik, skriven av olika låtbyggare. Dock sjöng Göran nästan alla.
Lista över låtar i filmen:

Det är 15 musikstycken, vilka alla förväntades komma på CDn The Göran-Music, som kom ut 1 mars 2007, en månad innan DVD:n kom.

Utgåva[redigera]

Den 1 April 2007 kom en tvåtimmarsversionen av filmen på DVD, med 26 minuters intervju med Reinfeldt och 7 bortklippta scener vilka uppgår till 20 minuter, som är för snuskiga för att ha med(Göran Persson har detaljerat sex med Adolf Hitler).

Kritik[redigera]

Trots att mycket tid, kraft, kärlek (till Reinfeldt) och pengar har lagts ned på denna film så har kritikerna skrikit med sina små hjärtan i halsgropen, eftersom de tyckte den var så dålig. Bland annat för:

  • Animeringen och effekterna- Var urkassa (Se bilderna ovan), man ser att vissa saker är inklippta objekt, vilket man inte ska göra i en otecknad film. Isället för att t.e.x använda sig utav fuskblod under vissa scener så lade de till blod efteråt som var ritat i Windows Paint, vilket inte heller såg så bra ut(Blodet var som lite kladd över hela bilden).
  • Inspelningfel- Under ett flertal scener skakade kameramannen som om han led av shaken baby syndromet. Ibland kunde man se hans spegelreflex, vilket inte var trevligt då man såg att han var en gammal, hårig, naken man, andra detaljer om kameramannen måste censureras av säkerhetsskäl. Det gjorde heller inget bättre av att man fick se och höra Görans snarkande under en lång, plågsam tid under filmen.
  • Handlingen- Förklaras av kritiker som konstig. "Varför skulle den handla om Göran när han ändå skulle förlora allt i slutet?!? Alla handlingar Göran Persson utför i den här filmen är helt omoraliska och långt ifrån vettiga!", sade en kritiker utav alla 3067 som tagit sig tid att se denna mysiga film, men det fanns även kritiker som tyckte att det var lite verklighetsbasering ändå. 738 av alla kritiker tog livet av sig efter att ha sett den, 433 ligger på sjukhuset, ca: 780 är spårlöst försvunna. Filmen rekommenderas absolut inte för barn.
  • Lennart Jähkel har uttryckt sitt missnöje för att han inte utsetts till kung av Dalarna än.
  • Bert Karlsson säger: 0/10, för få semmlor.