Gemla

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Gemla är ett hälsocenter för rika människor som ligger mitt i Kronobergs län i närheten av mindre städer som Växjö och Alvesta. Kändisar som har varit på hälsocentret är bland annat: Megan Fox, Cameron Diaz, Hugh Grant och Tom Hanks. I Gemla erbjuds klienterna bra behandling och avslappning i en lugn svensk omgivning. Gemla har även världens främsta plastikkirurgiinstitut som specialiserar sig på kundanpassade operationer, vilket innebär att kunderna själva får designa hur deras kropp ska se ut. Där har bl.a. Paris Hilton och Nicholas Cage fixat till sig.

Historia[redigera]

Gemla grundades år 1901 av Pär Lagerkvist och var ursprungligen tänkt som ett djurvårdscenter men eftersom det bara bodde fattiga bondar i området på den tiden så var hans enda kunder rika människor som var på väg vidare mot avlägsnare städer. Lagerkvist gjorde allt han kunde för att göra de rika människorna till viljes i ett försök till att få ryktet om hur bra hans djurvårdscenter var att sprida sig, men hans handlingar fick helt andra konsekvenser än han hade tänkt sig. Det rika folket var så nöjt med hur Lagerkvist behandlade dem att snart spred sig ryktet om hans lyxhotell över hela Sverige.

När kunderna började anlända utan djur så insåg Lagerkvist att den här affärsidén skulle vara mycket lönsammare än djurvårdscentret som han hade tänkt från början. År 1904 blev det alltså som Lagerkvists Djurvårdscenter blev till Gemla Hälsocenter. Namnet Gemla kommer från August Strindbergs hund, men Strindberg var den första rikemannen att besöka djurvårdscentret.

Gemla I Nutiden[redigera]

Gemla är Kronobergs stolthet och vissa vill mena att Gemla är hela Smålands stolthet, då kändisar från hela världen kommer dit för att vila upp sig, fixa till sig och bli några år yngre. Många ungdomar från städer runtomkring Gemla, såsom Växjö och Alvesta åker dit och kampar utanför i hopp om att få se deras favoritkändis. Detta var ett stort problem år 2008 då kändisarna kunde knappt få någon ro från alla ungdomar som höll till runt hälsocentret. Men det tog inte lång tid innan centrets nuvarande ägare, Ola Salo, hittade en lösning till problemet. I slutet av år 2008 började de bygga ett gigantiskt elstängsel runt anläggningen. Projektet avslutades i april 2009 och den första maj 2009 hölls invigningsceremonin för stängslet. Det var Göran Persson som fick äran att slå på strömmen till stängslet, vilket var det sista han gjorde då han avled en kort stund senare när han lutade sig mot stängslet och dess 400 000 W.

Efter att elstängslet byggdes har ungdomarna hållit sig på avstånd, men många åker fortfarande till området och kampar på ett säkert avstånd från stängslet. Kändisarna har också blivit mer förtjusta i Gemla efter att stängslet byggdes mest för att de känner sig säkrare innanför ett gigantiskt stängsel. En av Gemlas kunder sa en gång i en intervju att: "Gemla är den säkraste platsen på jorden, om ett kärnvapenkrig utbryter så åker jag omedelbart dit."