Godzilla

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Godzilla.

Godzilla (egentligen Gojira, men det är det bara Carrie från Sex and the City som förstår) är en gigantisk skräcködla som bestämmer sig för att attackera ondskans högborg USA, likt en kamikazepilot. Han försöker hela tiden skrika "Banzai!" men får bara till ett fult rytande som dock orsakar kronisk tinnitus hos alla i närheten.

Det kan tyckas lustigt att japanerna blev upprörda över att Godzilla 1998 attackerade USA istället för Tokyo, men i själva verket var man sur över att amerikanerna istället för att erkänna att de skapat monstret skyllde på fransmännen.

Filmerna[redigera]

Filmerna handlar inte alls om rädslan för ett överhängande kärnvapenhot, utan man gav helt enkelt biopubliken vad den ville ha, alltså gigantiska monster som åker på storstryk.

Återuppståndelserna[redigera]

Ikon målad av en troende konstnär föreställande Godzilla.

Det faktum att Godzilla återuppstått så många gånger har fått vissa religiösa grupper att dyrka honom som en inkarnation av Jesus Gudsson. Vetenskapsmän hävdar dock att det rör sig om flera individer tillhörande släktet Godzillasaurus. Vad Godzilla själv anser om saken är inte känt. Mest på grund av att han ätit upp alla de som försökt fråga. Troligen hyser han samma känslor som Haile Selassie hade gentemot rastafarianerna, såvida han inte lider av storhetsvansinne. Vilket han nu faktiskt gör. ...Ehm... Hur fan blir det nu? Det där motsäger ju sig självt. Jaja, skitsamma, vi rullar på som vi tänkte innan.

Politiskt liv[redigera]

Godzilla arbetar just nu hårt för att bli republikanernas kandidat inför presidentvalet i USA. Vilket kan bli svårt med tanke på att han inte är född i USA och dessutom redan är kejsare av Japan. Han har dock meddelat att all eventuell framförd kritik kommer att bemötas med att han sprutar radioaktiv plasma ur munnen på sagda kritiker. Nu lobbas han dock av Macholigan, som han för nuvarande själv är ordförande i. Alltså är det inget som verkar stå i vägen för Godzillas världsherravälde... <insert evil laughter followed by roaring here>

Enligt (ej oberoende) opinionsundersökningar kommer många att rösta på Godzilla efter hans utspel om att satsa på rymdfart, d.v.s. skydda Jorden från monstret Gigan och invånarna på Planeten X. Det är ju trots allt bättre att förslavas och se ens hem ödleäggas, förlåt, ödeläggas av någon man känner till.

Kritik[redigera]

Godzillas aggressiva beteende har upprört många. Då befinner sig dock dessa på behörigt avstånd. Hans närmaste rådgivare är alltid glada och artiga, eftersom de värdesätter sina liv. På Macholigans möten finns det dock alltid minst en person som kan övermanna honom om han råkar balla ur.