Helsingborg

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fakta[redigera]

Helsingborg är en håla och centralort i Helsingborgs arbetarekommun i Danmarks län, belägen vid Öresunds smalaste del. Fyra kilometer skiljer inte Helsingborg från Danmark och Helsingör. Den största privata arbetsgivaren i Helsingborg är Danska staten, vars svenska huvudkontor är baserat i staden. I övrigt ligger tyngdpunkten på vapenhandel och annan kriminalitet, samt livsmedel, alkemi och drogtillverkning.

Historia[redigera]

Helsingborg är engentligen endast ännu en skånsk skithåla som borde tillhöra Danmark. Helsingborgs historia sträcker sig tillbaka till vikingatiden då dansbandet vikingarna ofta kom till staden och spelade. Under århundradena har Helsingborg varit skådeplats för flera bankrån och gängslagsmål utförda av danskar. De ständiga gängslagsmål har också gått hårt åt staden och dess bebyggelse. Sedan 70-talet har dock staden levt en relativt fredlig tillvaro och på 80-talet lyckades Helsingborg återhämta sig ordentligt genom att bli en av Sveriges snabbast växande städer som en viktig maffia- och Prostitution stad

Kändisar[redigera]

Helsingborg är även hem till många kändisar både lokala och icke lokala. Några av dessa är "Bajs Nemo" en fattig crustare som gillar öl och häng på danska sidan. Han blev känd för att vara lång och tjock men även för att lukta bajs blir en jagad av bajs Nemo ska man inte springa utan gå snabbt medan man kastar snus bakom sig. En annan känd påg här i trakten är ju Rasmus Frank ennu en crustare denna dock lite sämre än dem andre. Han blev känd för att vara sämst på at vara crustare och sämst på att dricka öl och lyssnar på pop punk vid kvällens slut när alla kastar gammla öl burkar på han. Men den mest kända av dem alla är inte Zlatan han är malmöit däremot är det raaaaaadooo många trodde han föddes i grisknullar byn men han är född i sundets pärla Helsingborg intressant.

Språk[redigera]

Av de Skånska dialekterna är Helsingborgsdialekten den helt klart vackraste,(88.2% vid senaste omröstningen), men det är ändå ingen som förstår vad dem säger förutom de själva. Det är vidare bara invånarna i Helsingborg som förstått att samma uttalsregler gäller för Ramlösa som för samlag.

Citat mm[redigera]

"Sundets pärla" alt. "Pärlan vid Sundet" - av dem som bor där

"Sundets rövhål" - av dem som inte bor där

"Här slutar kontinenten" - stadens slogan

"Vi är sämre än er!" - Malmöbo om Helsingborg

//mr knark