Heterokyrkan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Heterokyrkan är en gruppering som avgått från Svenska kyrkan i protest mot homosexuella äktenskap och fortplantning annat än för att skapa barn, något som de av religiösa skäl anser att Gud hatar, varför alla homosexuella och andra som  hmmhmm hmMm  på ofog, skall komma att brinna i helvete i evighet, Amen. De avgick 2011 i protest mot att man daltade mot heterosexmotståndare, s.k. ångestneurotiska heterofober. I heterokyrkan finns det två grenar, nämligen de lesbiska männen, och bögkvinnorna. Om man är man, måste man vara medlem bland de lesbiska männen. Om man är kvinna måste man vara medlem bland bögkvinnorna. Att göra barn med preventivmedel, eller att göra barn med det egna könet anses som snusk. Alla medlemmar måste vara gifta, två och två. De två kategoriseras som make och maka, bögkvinnorna är maka, och de lesbiska männen är make.

Egenart[redigera]

Barn adopteras, men inga barn från Kongo Kinshasa accepteras. Alla andra adopterade barn anses rena.

Mat som innehåller får och tonfisk anses vara orent. På fredag äter man välsignad hamburgare. Av kortspel är bara klädpoker acceptabelt. På lördag får man inte sjunga.

Heterokyrkan har en specialvariant av Bibeln som är skriven med monofont. Sidnumreringen och sidoinnehållet är sinsemellan fixerade, så att varje sida utgör ett heligt textmönster. Varje medlem läser Bibeln horisontellt från vänster till höger, uppifrån och ner, på traditionellt sätt, men alla lär sig även bibeln från höger till vänster, uppifrån och ner, nerifrån och upp, och diagonalt. Mönstret baseras på A4 och fonten courier 13. Genom att läsa på okända format, anser sig Heterokyrkans medlemmar kunna läsa in hemliga meddelanden.

Se även[redigera]