Incest and Drugs

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Incest & Drugs (engelska för älskog och sedlighet) är en årlig festival som hålls i slutet av februari i Kramfors, Värsta Norrlands län. Den är en norrländsk motsvariget till festivalen Peace % Love i Borlänge, Dalarna, Sverige, Skandinavien, Europa, Tellus.


Historik[redigera]

Varje år sedan 1917 går Incest & Drugs av stapeln i Kramfors under parollen Peace & Love, på vårt eget lilla sätt. Anledningen till att festivalen äger rum under slutet av vintern är att alla andra festivaler brukar hållas på sommaren, och i Kramfors vill man dock inte vara som alla andra, liksom. Noterbart är även att det sedvanliga premiärdatumet är den 30 februari eller den 31 februari vid skottår. Detta möjliggörs av att Kramforsbefolkningen har infört sin egen tidräkning, eftersom man vill vara speciella.

Som konsekvens av detta kan nämnas att det i skrivande stund är den 28 april 1938 i Kramfors kommun.

Innehåll[redigera]

Festivalen anses vara det ultimata evenemanget för den som önskar testa tunga droger samt idka samlag med nära släktingar. På festivalmarknaden finns bl.a. möjlighet att köpa tavlor med sitt eget släktträd för att hitta anhöriga att föröka sig med i speciella drogtält på festivalområdet.

Kuriosa[redigera]

Filmen Den sista färden var starkt inspirerad av upplevelser regissören hade när han som 18-åring besökte Incest & Drugs då han tågluffade i Norra Europa.

Filmen Jag liknar dig, vilken är den enda film som någonsin spelats in i Norrland, hade preimär under Incest & Drugs-festivalen i år 2016 (1938 enligt Kramforsbornas tideräkning).