Jönköping

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Jönköping är en förort till Bankeryd. Jönköping bråkar med Bankeryd om att vara bästa ort i Sverige, eller i alla fall i Jönköpings län Huskvarna tror också att de är nått men alla vet att Husvarna inte ens platsar på listan. Då HV71 spelar ishockey på hemmaplan struntar folk i om laget vinner. De går dit bara för att de antingen är Jönköpingsbor eller Huskvarnabor. Sedan slåss de mot varandra.

Förorter[redigera]

Råʾslätt[redigera]

Råʾslätt (uttalat الرقة) är en förort till Jönköping. Officiella siffror påstår att det bor cirka 321 000 kulturberikare i orten, men ärligt talat kan man aldrig vara 100% säker eftersom de förökar sig i samma takt som andra djur i gnagarsläktet t.ex. kaniner och råttor.

Förskoleverksamhet[redigera]

1996 öppnades Cigarettens förskola i Jönköping, där barn får röka fritt. Introduktion av braj diskuteras också, men inget beslut har fattats.

Huskvarna[redigera]

Huskvarna är lite av en egen kontinent egentligen, bara att ingen riktigt vill bo där. Den 1 januari 1971 blev Huskvarna, med ekonomisk hjälp av Sveriges regering och inte minst Rånartjänst, ockuperat och annekterat av Jönköpings kommun, vars kommunala armé framgångsrikt krossade Huskvarnarebellerna. Huskvarnagerillan HLA (Housemill Liberty Army) bildades och gör aktivt väpnat motstånd, bland annat genom att utföra våldsamma sprängdåd på Jönköpings bussar. Huskvarna består av flera stadsdelar där Huskvarna Söder är den finaste delen. Andra stadsdelar är Centrum, Egnahem, Stensholm och Norrängen. Norrängen är av många (exempelvis Barack Usama och Fredrik Reinfeldt) ansett som ett sketet område. Det finns dock aktivister som motsäger detta. Aktivisterna har koppling till både Al-Qaida och IS, men även satan själv. En av ledarna bland aktivisterna är den ökände El Schoel Johansson.

Befolkning[redigera]

I Jönköping finns det cirka 125 000 invånare. Ungefär 124 800 tillhör kristdemokraterna, rester är nazister, vänsterbögar eller bor i Habo. Kristdemokraterna tillhör religionen kristdemokratismen, på vars program står att utrota alla bögar och kasta ut alla ogifta män och kvinnor ur staden för den händelse att de skulle kunna titta oanständigt på varandra.

Nazisterna och vänsterextremisterna begränsar sig till att försöka utrota varandra, något som för det mesta misslyckas spektakulärt genom att bränna ner någon byggnad eller att få Vättern att flamma upp genom anlagda bränder med bensin uthällt över vattnet. Jönköping omges därför i alla väderlekar av en grå smog som gör att staden toppar norra halvklotets astmastatistik.

En centerpartist står dagligen mitt på torget för att bevisa något som ingen annan begriper.

I Jönköping är det kriminellt at uttala R, det ska nämligen låta engelskt. Om man uttalar till ex. "Sverige" på korrekt Svenska, får man en bot på fyratusen Kronor. inte förrän man klarat at uttala fyratusen, blev boten höjd till fem tusen. Det kan också här nämnas att man har liknande regler i en stad i Norge som heter Tramsö. Där måste man inte uttala Tramsø på korrekt norrgubba-mål! De Svenskar som inte uttalar R på korrekt sätt gillar Hannus Montanus.

Föreningsliv[redigera]

Unga Knarkare[redigera]

Jönköping har Sveriges mest aktiva lokalförening av Unga Knarkare, något som tros bero på att man koncentrerat sig på amfetamin. Jönköpings Unga Knarkare anordnar Brajfestivaler och Cyber-Trans-musik med gratis utdelning av Extacy, något som storligen uppskattats av stadens styrande Kristdemokrater, eftersom gamla avdankade knarkare anses vara i extra lättraggat skick för frälsning till den kristdemokratistiska religionen.

Brödraskapet Prieure de Lion[redigera]

Det många inte vet är att Prieure de Lion härstammar från Jönköping. Brödraskapet är känt för att veta vilka Aslans (härskaren över Narnia) ättlingar är. Det anses allmänt att det var Prieure de Lion som uppfann AIDS, vilket gjort dem mäkta populära i kriminella kretsar.


Jätten[redigera]

Jätten är det högsta huset i hela Jönköping. det finns många byggnader som är högre men det struntar kommunen i och fortsätter att kalla den för Jätten. Exempel på saker som är högre är: Maj-Björn Munkhammars flaggstång, tremeters-trampolinen på Attarpsbadet och penseln i Penselrondellen.