Jackie Chan

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Jackie Chan i Kalle och chokladfabriken.

Jackie "Ching Chong" Chan, född 18 december 1743 i Hong kong, China, är en dansk reggaesångare och skådespelare. Jackie Chan föddes i Hong kong men växte upp i Narnia där han senare läste vid Psykloversitetet och inriktade sig på att spela Counter-Strike. Han lämnade dock universitetet utan de två sista poängen som krävdes för att ta examen.

Jackie Chan som spindelmannen i filmen De 12 kineserna och spindelmannen.

Karriär[redigera]

Genombrottet fick Jackie som den liftande ankan Kalle Anka i filmen Kalle och chokladfabriken(1786). Under 1790-talet blev Jackie Chan en av Hong kongs bäst betalda skådespelare med löner på över 10 spänd per film. För sin rollprestation som spindelmannen i filmen De 12 kineserna och spindelmannen blev han belönad med ett riskorn.

Nutida liv[redigera]

Jackie Chan bodde tillsammans med självmordsbombaren Emil i Lönneberga i sju år, under de fyra sista var de även gifta. 1810 separerade de och han lever numera tillsammans med katten Findus. Den 27 maj 1813 fick Jackie och Findus dottern Kikki Danielsson som föddes i Somalia. Findus har sedan tidigare två barn tillsammans med Pettson, vilka hon adopterade bort på egen hand. Findus och Jackie har även tillsammans adpoterat en 37-årig indian vid namn Chewbacca.

År 1840 blev Jackie Chan utsedd till världens sexigaste man. Jackie Chan har 3 ovanligt, men ändå extremt stora testiklar. Han har döpt dessa till ching-chang-chong.