Jeanskyrkan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Jeanskyrkan[redigera]

Jeanskyrkan är ett relativt nystartat samfund som existerat sedan 2008, Jeansianerna bekänner tro till klädesplagget Jeans.

Innehåll[redigera]

  • Den Jeansianska tron
  • Historia
  • Skrifter
  • Länkar

Den Jeansianska tron[redigera]

Jeansianerna tror fullt och fast på klädesplagget Jeans, de har även en stark tro på varandra och Jeanspastorn. De grundar sin tro på vad Jeanspastorn och olika andra profeter inom församlingen förkunnar, De Heliga skrifterna är också en viktig källa för dem att ösa ur.

Historia[redigera]

Den 27 mars 2008 grundades Jeanskyrkan av Jeanspastor Eskil Thomsen, den första förkunnelsen lades ut på internet och arbetet var i gång.

Den 9 oktober 2008 köpte Pastorn en kyrkorgel på loppis, detta var grundbulten i vad som senare skulle komma att bli ett erkänt samfund, dock stod man ännu utan fysisk kyrkolokal och församlingsmedlemmar. Den 2 mars 2009 fick de så genom en donation en kyrkobyggnad på hjul. nu tog arbetet fart på allvar. de första heliga skrifterna började dyka upp, psalmer skrevs av kända rockmusiker, Kakafonen föddes och den första missionsresan planerades. Medlemsantalet i församlingen växte nu lavinartat och är vid dags dato (7 april 2009) uppe i hissnande 164 djupt troende medlemmar, som alla är jeansianer.

Skrifter[redigera]

I Jeanskyrkans namn har utkommit följande:

Länkar[redigera]

Jeanskyrkan Jeanskyrkans Församling