Johann Mühlegg

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Johann Mühlegg är en tyskfödd skidåkare med legendarisk status inom skidvärlden. Han tävlade dock under sina mest framgångsrika år som spanjor och delvis också som fascist.


Uppväxt[redigera]

Johann Mühlegg föddes den 8 november 1970 i Heilenberg i södra Tyskland. Han blev snabbt inspirerad av den högerextrema politiken som befann sig kvar i landet efter Andra världskriget och bestämde därför att studera på en av de mest högerextrema instituten i sin hemstad. Den unge Mühlegg lärde sig bland att annat att alla medel är tillåtna, bara man vinner. Det är en av de många anledningarna varför han blev förbannad när Berlinmuren revs 1989, av enligt många nazister, fransmän och koreaner. Mühlegg tog ut sin ilska redan på hans världscupsdebut då han högg av både ben och armar på André Perrins och Emanuel Bignonnes fruar. Han fick både utegångsförbud och godisförbud i 3 veckor innan han var på fri fot igen, vilket är en av många liknelser mellan Tysklands och Sveriges rättsystem. Stefan "biffen" Löfven stödjer fortfarande beslutet.

Tävlingskarriär[redigera]

Johann Mühlegg var koslaktare på heltid men tog sig förvånansvärt vidare till OS i Nagano 1998 då han gick och vann den tyska längdskidspremiären före bland andra Tomas Alsdaas, Tobias Angerer och Josef (inte Fritzel) Gorbatjov. Mästerskapet i Kina gick inte hans väg men var och är fortfarande den idrottare som har ställt upp i flest grenar i ett Olympisk spel (se nedan). Efter mästerskapet röt han ihop med de flesta förbunden och partierna i Tyskland, bland annat det Nationalsocialistiska partiet av okänd anledning. Mühlegg skulle förflyttades till Nice i Frankrike pågrund av en av punkterna länderna kom överens om vid fredsavtalet i Versaille 1919 som ett slut på Första världskriget. Där stod det att alla landsförrädare ska avrättas på franks mark och när det blev känt Mühlegg hade ett hemligt förhållande med spanjorskan Penolope Cruz skickades han runt världen ett och ett halvt varv och upp till satelliten Telstar innan han kom in på franskt luftrum. Med sina massiva armar och mäktiga vevförmåga fladdrade han ut ur landet och landade utanför Somalias östkust vid Godahoppsudden. Där blev han tagen av somaliska pirater och blev slav i den stora piratkretsen men det dröjde inte länge innan Mühlegg tog steg för steg till presidentposten i landet. Nämligen tre år efter slavarbetet utnämndes han till frälsare och president av Somalia men lämnade posten redan året efter för att enligt honom ett för tråkigt jobb. Han bestämde sig för att tågluffa sig tillbaka till sig älskarinna Penolpe Cruz i Valencia. Bloddoping var en populär metod att höja prestationförmågan för många spanjoren under den tiden och när Mühlegg fick höra att hans älskarinna använde det precis innan konserter fanns det inget val, all in or nothing. Hans blod gick ut och in i hans kropp och

Johann Mühleggs OS-grenar i Nagano 1998[redigera]