Jultomten II

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
I början var Jultomten II en mycket lovande ung tomte

Jultomten II, son till Jultomten I och far till Jultomten III tog oväntat över ett affärsimperium efter sin hastigt avlidna far. Emellertid utmanades han i sin maktposition redan från början av sin mor Lolita som var inspärrad på mentalsjukhus efter att ha blivit svårt misshandlad av sin hädangångne make, men som där, genom sin generella sex-appeal och karisma, bildat en galen jultomtesekt som påverkade och manipulerade Jultomtens affärsimperium genom infiltration, manipulation och onda anslag.

Mordförsöken[redigera]

Jultomten II på en synneligen olämplig propagandaaffish

Jultomten II, eller J2, som han kallades av sina kompisar, utsattes för flera mordförsök, ofta involverande saxar, Karlssons klister och tejp på ett synnerligen chockerande sätt, så att J2:s stressnivåer ökade tills dess att han började bli nyckfull, vildsint och oförutsägbar, samtidigt som hans humör började wobbla upp och ner i vad som på psykiatrispråk brukar benämnas hypomani.

Nazistpropagandan[redigera]

Propagandaaffish manande till utrotningskrig mot människorna

Under en manisk episod så började J2 predika tomtenazism och att tomtar var ett herrefolk som måste expandera och skaffa sig lebensraum på människornas bekostnad, under det att han predikade för att sätta upp en erövrararmé av grekiska legoknektar, såsom en tomtarnas führer. Då tyvärr människorna var tomteimperiets största kundkrets, fick detta affärsimperiet att nära nog kollapsa och affärerna närmade sig med stormsteg konkursens brant.

Avsättandet[redigera]

Då beslöt sig kassören för tomteimperiet, som hade hjärntvättats av Lolita genom den klassiska mind-control-utrustningen för att komma i kontroll över människor, för att avsätta J2, och ta över själv. Detta skedde naturligtvis på en subliminal instruktion implanterad i hjärnan på kassören helt i enlighet med mamma Lolitas planer att återta imperiet.

En stackars patetisk djäkel
Inte helt välklädda affärsmän

Jultomten II blev nu alkoholiserad och drev omkring i samhällets utkanter som ett avskytt och utskrattat missfoster, men lyckades ta sig upp ur träsket genom att alliera sig med den undre världen och värva underjordiska orcher som gömde sig i ventilationsutrustningen på ett varuhus, och som gjorde stöldräder för att skaffa sig stöldgods som gick snabbt att kränga med hjälp av annonser på Blocket. Eftersom jultomten var en relativt människolik humanoid, dessutom tämligen karismatisk och god försäljare, så fick han bli orch-ligans representant, då de övriga medlemmarna inte gick att missta för affärsmän.

Ett mindre lyckat häleri
Fejkat självmord

Tyvärr blev J2 gripen och fälld flera gånger för att häla stöldgods, under det att hans orchervänner hela tiden kom undan med profiten, med vilken de höll oregerliga brakfester i stället för att satsa pengar i verksamheten. När J2 kom ut från ett av fängelsestraffen lejde han Hell's Angels för att sätta åt sina före detta orchervänner, men då dessa försvunnit spårlöst, så kunde J2 inte betala avgiften till Hell's-Angels-grabbarna, utan var tvungen att fejka sin egen död genom att offentligt hänga upp en docka som såg ut som han själv för att ge skenet av att han hade begått självmord, och sedan dess är J2:s göranden och låtanden okända för omvärlden.

Se även[redigera]