Kaffe-Leffe

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kaffe-Leffe eller Gung-Gung, egentligen Life Outlaw Shooländer är en medelålders man bosatt i den pittoreska byn Matfors]], Medelpad.

Moped-åldern[redigera]

Förr om åren, 70- 80-talet så hade han en snygg dinoblå Puch Dakota som han åkte omkring på. När det blev uppförsbacke gungade han framochtillbaka för att få mera fart´... Ja, om sanningen ska fram så gungade han även på plan mark. Och i nedförsbacke.

Därav fick han det legendariska namnet Gung-gung.

En gång när Ingvar rutade vid bruked så blev Leif tvungen att parera med ena benet så att foten fastnade i broräcket på Gamla Bron och sandalen hans åkte i bassängen.

Han gled av mopeden som fortsatte på bakhjulet till Mellangård där travkusken Åke Svanstedt fick bogsera mopeden hem till Signe och Skrot-Olle i Epadalen.

Tiggerierna[redigera]

Han åkte även runt till folk han kände i staden och frågade alltid om kaffe och brunkaka. Han kunde sitta i timmar och dricka flera pannor kaffe och vräka i sig två hela fat fikabröd. Han pratade gärna om sina föräldrar, vilka han kallade vid namn istället för att säga mamma och pappa, och han berättade om hur dem söp sig fulla och låg under bordet och liknande. Han malde även på om att han hört att Danska tjejer har ofta kortkjolar och shorts. Det vore kul att åka ner och titta.

Han berättade även lyriskt om hur han åkt moped till Steinar Hallsvik i Narvik i Finnmark fylke och gett honom en kaffetermos i present.

Slutet[redigera]

En lerig dag i slutet av oktober 1986 var det någon som lurade honom att han skulle hälla kaffe i tanken, för då skulle mopeden gå mycket fortare. Och det trodde han på .... Mopeden gick då så fort att han gled av den nedskitna och hala limpan och mopeden for åter på bakhjulet. Denna gång hamnade mopeden i Östavall, så Svanstedt kunde inte åka dit och hämta den. Helvete!!!


Än idag, 25 år senare, ligger Dakotan nedsjunken i ett lerigt dike vid landsvägen mot Östavall.

Skrot-Olle[redigera]

Det är även känt att hans far Skrot-Olle, som drev bilskrot i Matfors, rattade sin vinröda Volvo 144 De Luxe med två 75:or Dworek i magen och Flamingokvintetten på radion, och krockade med en sopmaskin och flög genom vindrutan.

Han hade kört in i molnet bakom sopmaskinen och gasat på för att komma igenom töcknet ... PANG!